pilgrimsvandring i Tyresö

Idag har jag pilgrimsvandrat tillsammans med några vänner i Tyresö. Det var en skön upplevelse. Temat för dagen var enkelhet. Själv har jag under lång tid funderat på livets värden och min förmåga att samla på mig en massa onödigt. Ofta ber jag en bön där jag ber om hjälp att sätta gränser för det onödiga och att söka det nödvändiga. Utifrån det är det lätt att förstå att dagens tema passade mig utmärkt. Det är inte bara all den tid jag och många andra arbetar för att få råd att köpa allt det där krafset som vi för stunden tror är nödvändigt. Efter intjänade pengar ska vi bruka tid på att göra inköpen, sen ska tid användas för att bruka, vårda och kanske laga varan. Det materiella tar så lätt över i tillvaron. Själv har jag mer och mer blivit kritisk till min konsumtion. Med en mer restriktiv konsumtion skulle jag kunna arbeta mindre, göra mer av det jag verkligen brinner för. Det är inte bara reducerad arbetstid som ger tid över utan också all den tid som konsumtionen tar i sig själv.

Det lästes många tänkvärda texter och fina tankar växlades. Ett råd som gavs i en av texterna var att man inför alla köp skulle ställa sig frågan om just det köpet kommer att höja min livskvalitet? Jag vet att jag har en bit kvar till den enkelhet jag strävar att leva efter, men det känns som om jag närmar mig. Det mest fantastiska är att när vi strävar efter något bra i livet så kommer det vägledning och lösningar till oss. När jag bestämde mig för att gå pilgrimsvandringen i Tyresö visste jag inte att temat var något som länge upptagit mina tankar. Vi får helt enkelt vad vi behöver. Nästa gång jag står i affären eller planerar att göra ett inköp ska jag ställa mig frågan; kommer det här att höja min livskvalitet. Jag ska lyssna på svaret, förmodligen lyckas jag inte alltid, men för var gång jag gör det närmar jag mig någon jag vill vara.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i andlighet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till pilgrimsvandring i Tyresö

  1. Birgitta Johnsson skriver:

    Så fint skrivet… å fina tankar…. Kramar Birgitta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge