Ekologiska bär

En av mina arbetskamrater har köpt en burk ekologisk blåbärssylt. När hon senare läste på burkens innehållsförteckning upptäckte hon att den innehöll massor av konserveringsmedel. Hon blev lite brydd och undrade hur detta var rimligt i förhållande till att hon handlat ekologiskt. Ingen av oss närvarande hade någon kunskap i den frågan.

Så började vi fundera på hur det förhåller sig med ekologiska bär (vilda) sådana. Vi hade alla sett hur ekologiska hjortron, lingon och blåbär har erbjudits. Då inte i sylt utan färska. Hur är det möjligt att erbjuda ekologiska vilda bär. Under vilka förutsättningar har dessa vuxit upp i förhållande till andra bär i samma kategori. Ja,  frågorna var många men ingen av oss hade något svar. Nu har jag varit inne på nätet och hittat en del svar, se länkning. Tar gärna emot  mer information om någon har. För hur är det med konserveringsmedel i ekologisk sylt?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ekologiska bär

  1. Bitte skriver:

    Koka egen sylt då slipper man alla E:n

    • brittasblogg skriver:

      Hej Bitte. Det är sant, men det är inte så lätt att hitta egna bär i Stockholm. Klart man kan köpa bär på torget, men mitt hushåll är för litet för att jag ska anstränga mig. Däremot gillar jag att vara ute i skogen så nästa helg ska eventuellt jag och en vän ut på skogspromenad. Då plockar vi vad vi finner, kantarell, blåbär och/eller lingon. Kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge