Garanterat fläckfri

Jag är en sådan där person som alltid spiller på mig. När kvällen kommer kan man i princip se vad jag har ätit under dagen genom att titta på min tröja/blus. Ja, det är också andra saker man kan se fläckarna från det att jag borstat tänderna och så vidare… Dessutom gillar jag att ha ljusa överdelar. Det ser fräscht ut och lyser liksom upp. Det förstår ju alla att detta med ljusa kläder är en dålig kombination med mitt evigt kladdande. Jag tyckte att jag löste det bra när jag inhandlade en flaska Vanish i sprutflaska att använda på fläckarna så att de inte skulle bli permanenta. Varje gång jag la ett fläckigt plagg i  tvätten sprayade jag  jag lite Vanish på fläcken. Man får inte vara dum.

Här om dagen sa jag till min dotter ”Det är så konstigt jag har börjat få små håll på nästan alla mina kläder. Jag tror inte att det kan vara tvättmaskinen som tuggar dem för vi har fått nya tvättmaskiner där jag bor” Sista tvätten gick sanningen upp för mig, en nästan ny T-shirt var full av små håll. Det var den där T-shirten som fått sig ett riktigt Vanish-sprut eftersom jag spillt kaffe på den. Nu tog jag fram flaskan och läste på en liten,liten bruksanvisningslapp att medlet inte ska ligga kvar på plagget mer än fem minuter. Ja, snacka om fläckfritt, mina fläckar bytes ut mot hål i plagget, inget är att föredra. Personligen tycker jag att varningstexten med max 5 minuter kunde ha gjorts tydligare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Garanterat fläckfri

 1. amanda skriver:

  Haha..Du i ett nötskal.
  Fan vad jag saknar dej ibland. Din lilla gris..

  • brittasblogg skriver:

   Jag saknar dig också. Vi måste snart få till det där mötet. Det är ju lite svårare nu när jag inte längre har bil. Men vi får hitta en möjlighet. Det börjar liksom bli dags.

 2. LiLo skriver:

  Ungefär en vecka efter fyrtioårsdagen märket jag det här med pocketböckerna, sen dess har ”man” succesivt minskat bokstavsstorleken på allting….: )

 3. Hehe, där kom förklaringen till de små hålen…! ;-)

  Sedan undrar jag varför du inte svarade på LiLo´s sista fråga? ;-)

  • brittasblogg skriver:

   Hehe, jag hade inget svar på Lilos fråga. Jag har alltid haft dålig syn och sanningen är ju den att på nära håll att läsa även det finstilta har aldrig varit mitt problem, där jag är närsynt.

 4. LiLo skriver:

  Nästa gång du får en fläck, prova att gnugga med en lätt fuktad ”mirakeltrasa” det brukar funka. De är också jättebra när man lyckas med konststycket att tvätta nån slags papper så det är ”fnulor” på allt.

  (Och så är det ju faktiskt så att bostäverna på allting bara blir mindre och mindre och mindre…till och med i pocketböckerna, eller?)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge