Hunddrömmar

Jag har en dröm låter så högtidligt, men jag har i vart fall en väldigt stor längtan. Jag vill så gärna äga en hund. Jag har både valt ras och satt namn på henne, för det ska vara en hon.

Maran, ska hon heta och rasen är en finsk lapphund. Klok, barnvänlig, intelligent, lätt lärd, arbetsvillig och social är några av många fantastiska egenskaper.

Det som hindrar mig i hundägandet är att jag står redo att byta boende och före jag har ett boende som jag vet var det är och hur det är med storlek och natur med strövområden runtomkring vill jag inte ta ett beslut om hund. Dessutom har jag inte ett jobb där jag kan ta med mig hunden. MEN när allt det där är ordnat då måste hon komma min lilla Mara. Jag tror att människor som valt att leva ensam, som jag har gjort verkligen kan ha glädje av ett husdjur.  Någon att prata med, någon att ödsla kärlek och omsorg över. Naturligtvis ska man inte skaffa husdjur bara för att man lever ensam. Där måste finnas goda förutsättningar för att ta emot ett djur, där måste finnas intresse för att äga och ta omsorgen för ett djur. Jag tror inte heller att ett djur kan ersätta sociala kontakter, men jag tror att det kan vara ett komplement. Jag lever singel men är inte en speciellt ensam person. Tvärtemot har jag sociala kontakter i både arbete och fritid. Valda efter intressen och ömsesidig vänskap. Jag har också en stor älskad familj. Mina älskade barn och barnbarn som inget i världen kan ersätta, men de lever sitt liv och så ska det vara. Jag har ett eget liv och i det livet vill jag ha en älskad hund. Ett av mina intressen är naturligtvis också hundar. Sanningen är att jag knappt kan vänta tills den dagen kommer då jag kan ge henne ett riktigt bra hem, men den kommer. Fram tills dess har jag varit ute på internet och laddat hem bilder på Finsk lapphund. De är ljuvliga och gör inte min längtan mindre. Ljuvliga eller?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Hunddrömmar

 1. PA skriver:

  Bor ganska nära din dotter så om du vill träffa en irl så hör av dig när du ska dit någon gång. Jag är även dagmatte åt en hund som heter Britta:)

 2. PA skriver:

  Hej igen. Jag har en korthårig collie, mycket trevlig mjuk hund som hänger med på allt. Finns bara en nackdel, hårar väldigt mycket (men jag är dålig på att borsta så jag kanske får skylla mig själv:) Antingen tycker man att det är det fulaste hund man sett, eller så älskar man dom! Tyckte själv att de var fula första gången jag såg en. Kanske har jag haft tur men jag har haft flera hundar och detta är/har varit den mest okomplicerade av dom alla. Pratade med min bror i går o han beklagade sig redan över hur skitiga hundarna blir nu i slasket:) Googla lite på KH Collie o njut! Jag har en trefärgad (finast enl. mig).

 3. PA skriver:

  Fina o trevliga hundar men för mycket päls för min smak:) Min bror har några stycken, de bor på landet och deras hundar vill helst inte vara inne pga värmen, ligger ute o sover trots flera minusgrader. Rasen kan vara lite skälliga också och det är ett gällt högt ljud som kommer ur dom. Tacka vet jag min hund, kort hår som gillar o ligga nära, skäller sällan och om han gör det så är det inte så trumhinnorna spricker:)

 4. amanda skriver:

  Att du skulle gå och drömma och längta efter en hund kom som en total överraskning för mej.
  Fan, otippat men cooooooooolt..

  • brittasblogg skriver:

   Konstigt, för jag har alltid gillat hundar

   • brittasblogg skriver:

    Hej PA, ibland känns det som om jag inte vill höra obekväma sanningar. Det här är en. Jag vet att de kan vara skäliga och det är ett faktum som oroar mig. Jag har en illusion att just min ska vara möjlig att fostra till den där tysta ”ljudlösa” sorten. Det finns så mycket fint hos den här rasen som jag vill ha hos den hund jag väljer att jag har svårt att väga in det negativa. Nyfiket, vilken ras har du?

 5. anne skriver:

  Lill Maran…ja den va söt, hoppas du får ett nytt boende snart så du får hem en liten Mara…. hoppas allt är bra med dej…är det öppet något på fiket eller är det verkligen stängt ? Sköt om dej kram…

  • brittasblogg skriver:

   Hej Anne. Ja, hunddrömmarna bara växer för var dag, men det är ju det där med arbete och kombinationen hund också. Få se när det kan lösa sig.
   Fiket är stängt till nästa sommar. Förutom på torsdagar då vi har öppet mellan 12-15. Titta gärna in och fika om du är i stan någon torsdag. Kram Britta

 6. Karin skriver:

  Jättefin hund!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge