Valaffischer

Hela Stockholm är mer eller mindre tapetserat med valaffischer.

Jag promenerar mycket så jag ser och läser dem dagligen. De borgerliga affischerna dominerar. Jag tänker att många av dem är rätt meningslösa i sina budskap och en del är nästan dumma i sina budskap. Ta tex miljöministern

Andreas Carlgren Vi ska jaga utsläppen, inte bilarna

För mig är det som att säga nej till kärnkraft, men vi behåller kärnkraftverken. Naturligtvis måste vi bekämpa bilismen för att minska utsläppen och för att inte på andra sätt tära på jordens energiresurser. Faktum kvarstår ju att om vi skaffar andra energiformer för bilismen så tas den energin från andra områden där den skulle göra mer nytta. I alla städer bör kollektivtrafiken byggas så att vi i princip befriar städerna från privatbilism. Landsbygden behöver bilismen och ska naturligtvis inte straffas genom chockhöjningar av bränsle. För deras del är det ju viktigt att miljövänliga bilar arbetas fram, men lyxanvändningen av bilismen i storstäder ska bekämpas.

Vidare om affischeringen står Stockholms borgarråd Sten Nordin (M) på en affisch och säger ETT TRYGGARE STOCKHOLM. Inte ett ord om för vem det ska bli tryggare för.  Är det för de arbetslösa, hemlösa, sjuka, ensamstående föräldrarna, gamlingarna, handikappade ELLER är det för de med bra jobb, bra bostäder, barnlösa, friska, unga och starka. Jag är rädd för att budskapet är till den senare gruppen och  ingenting på moderaternas affischer motsäger mitt antagande. Det är trygghet som utannonseras utan precision och blir därför både kravlöst, omätbart och faktiskt helt ointressant. En annan affisch jag måste kommentera

Nyamko Sabuni ”Svenska språket en nyckel till integrationen”

Det blir ett ganska tomt budskap när de sista åren har inneburit sådana indragningar för SFI (svenska för invandrare) att svenskundervisning idag bara blir möjlig för dem som själva kan betala för undervisningen. Det är inte många av de mest behövande. Om Nyamko Sabuni anser att integrationen ska ske genom språkkunskaper har det på intet sätt avspeglats i hennes eller Alliansens politik. Kanske är det en bekräftelse på vad jag länge misstänkt de vill inte ha någon integration i vart fall inte om de som politiker måste vara en del i ansvaret för den. Jag undrar när den självkritiken ska göras och att de ärligt säger att det inte är en del av deras mål.

Jag gör ingen hemlighet av att jag inte är en av Alliansens väljare. Är då de rödgrönas affischer bättre?  Ja.

Här får vi klara besked att det är vård, omsorg, skola… ja välfärden helt enkelt som ska prioriteras och tryggheten ska ökas till dem som är de mest utsatta grupperna i samhället. Det är ingen luddig trygghet som annonseras. Det är inget frieri till bekväma och faktiskt miljöfarliga grupper som bilisterna man friar till. Och man ger inte indirekt skulden till enskilda individer för samhällets misslyckande. Typ anklagar invandrare för dålig integration genom språkbrister när samhället har misslyckats genom att inte ge de nödvändiga resurserna.  Om vi ska ha ett samhälle där allt är individens eget ansvar, där de friska, starka, rika de vällyckade  ska tryggas mot de mindre vällyckade då behöver vi ju inga politiker. Låt djungelns lag råda och avskaffa de dyra politikerna. Eller annars röstar vi fram politiker som är beredda att ta ansvar för ALLA som bor i Sverige. I gårdagens partiledarutfrågning fick Lars Ohly frågan om hans positiva inställning till skattehöjningar. Hans svar var bra: ”en ansvarsfull politiker tar ansvar för välfärden även om det innebär skattehöjningar.” YES!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i debatt, politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Valaffischer

  1. Ja, därför gillar jag de rödgrönas paroll: ”För HELA Sverige!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge