Att få forma sin egen vardag

I helgen är det jobb. Jag har ingenting emot att jobba helger. Tycker tvärtom att det är skönt med några lediga dagar mitt i veckan. Den senaste tiden har det varit mycket ledigt. Jag har tagit ut semester och en del kompledigt. Det har ju passat bra då jag då har fått tid att ställa i ordning min nya fina lägenhet. Jag har gjort det jättemysigt och trivs verkligen bra.

Men idag har det alltså varit jobb. Jag tycker om att jobba. eftersom mycket av mitt jobb är praktiskt lämnar det utrymme att gå i mina egna tankar. Där kan jag gå och tänka på stort och smått. Allt som är viktigt i mitt liv och det som är mindre viktigt också för den delen.

Jag får tid att fundera om min vardag och se lösningar på problem jag befinner mig i. Det är gott att få den där tiden för eftertanke så att mina beslut landar i mig. Jag passar på att ge goda tankar till allt jag har att vara tacksam över. Det blir en lång lista. Jag har mycket att vara tacksam över. Skönt att jag har kommit dit.

I min kriminalitet och i mitt missbruk tyckte jag ofta att jag hade otur. Att det som gick fel i mitt liv var konsekvenser av mitt sätt att leva ville jag inte se. Under min väg tillbaka, rehabilitering, och då tänker jag från den tid jag började behandlingen på slottet, så har jag sett mina framgångar som tur. Så tänkte jag ända till en vän till mig frågade om jag inte bidragit med något själv. Det är en fråga att vara tacksam över. För såväl som mycket av trasigheten i mitt tidigare liv inte berodde på otur utan var konsekvenser av mitt sätt att leva, så är de framgångar och min känsla av att må bra ett resultat av att jag gör det som är riktigt och tar hand om mig själv.

Mitt mående är helt enkelt mitt ansvar och hur min tillvaro är beror inte på tur eller otur utan är ”frukten ” av mina val. Det är en härlig insikt för då kan jag ju i mycket vara den som styr mitt liv och är inte utlämnad till tur och otur.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt, tankar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Att få forma sin egen vardag

 1. Bitten skriver:

  Tänk vad sättet att resonera kan förändra hur man ser på sitt liv och ens möjligheter!! :-) Jag tycker det är härligt att följa dina tankar och ”se” hur du själv upplever att du förändrats!! Jag kan tänka mig att du njuter i fulla drag av din lägenhet och möjligheten att bara vara DU!!

 2. Jeanette C skriver:

  Hej Britta.
  Har följt din blogg sen jag såg dig på nyhetsmorgon. Mycket bra intervju.
  Vi har träffats på Hinseberg och vi var två gånger på klostret tillsammans.
  (Varav den ena jag åkte ”hem” tidigare pga att jag inte mådde bra.)
  Grattis till muck och till din nya lägenhet!!!!
  Många styrekramar

  Jeanette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge