En fantastisk helg med fantastiska barn

Har haft Mabou, Prinsessan och Isa på besök i helgen. Härliga ungar alla tre. Ja, Isa skulle väl inte definiera sig som unge, men för mig blir hon ju alltid barn.

Det har varit högt tempo hela helgen. Vis och poesi afton på fredag.
Lördag var den stora dagen med Barnens kulturhus på Stockholms kulturhus. Vilket fantastiskt arrangemang och allt  var gratis. Jag måste säga att både jag och barnen var imponerade.

Barnen var mest imponerad av fakiren. Själv var jag mycket imponerad av Viktor Friberg och hans enmansshow ”sagan om Cajsa Karlsson” För det var verkligen en show. En äldre man som verkligen bjöd på sig själv. Ibland så mycket att det var nära att bli löjligt, men bara nära. Precis då fångade han taget om publiken igen och var bara så levande utan att vara det minsta löjlig. Jag skrattade så att tårarna rann och jag imponerades.

Så klappade vi på världens minsta häst.

Tittade på när skyddshundar anföll ”boven”

Barnen fick prova på cirkus

Allt detta och mycket mer bjöd Barnens kulturhus på och vi bara roade oss och njöt.

På vägen hem passerade vi en godisbutik som hade metervis med välfyllda godisskålar.

Ingen dålig avslutning på en fantastisk dag.

Idag söndag hjälpte Prinsessan och Mabou mig  att servera kaffe i kyrkan. Jag blev tillfrågade om de ville ta nattvarden. Jag avböjde. Mabou med sina muslimska föräldrar och Prinsessan med sina  ateistiska föräldrar. Det var nog bäst att tacka nej för jag vill gärna låna de där två guldklimparna igen. Efteråt var vi på födelsedagskalas hos en av mina arbetskamrater.

De där ungarna är helt fantastiska. Trots det höga tempot och visst blev de trötta trots det så hade vi inte en enda konflikt på hela helgen. Och så goda och rädda de är om varandra. Jag blir varm i hela kroppen när jag ser deras fina kamratskap. De är dessutom så lätta att ha med sig överallt då de är både väluppfostrade och sociala.

Isa då. Jo hon bara är där god och varm och storasysterlig. Härlig och älskad.

Nu har de rest hem, trötta. Själv är jag så trött att jag ställt in kvällens möte. Ska bara softa, som Isa säger.

Läs även andra bloggares åsikter om barnbarn, barnkultur, kamratskap

Kommentera det här inlägget

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till En fantastisk helg med fantastiska barn

 1. Bitten skriver:

  Det är verkligen härligt att göra saker med barnbarnen!! :-)

 2. GISSA om de är nöjda? Mabou kunde inte sova igår, för han hade så mycket att berätta. Var tvungen att låta honom sova i min säng och lägga mig samtidigt som honom för att få honom i säng alls. Nyss gick han till skolan en HALVTIMME tidigare. Jag frågade varför han gick till skolan så tidigt och svaret kom snabbt: ”Annars hinner Prinsessan berätta före mig allt roligt vi gjort i helgen!”

  Världens minsta häst och fakiren var helt klart helgens höjdpunkter bland många! Tack för den, mamma! ♥

 3. amanda skriver:

  Tänk vad rik du är, Britta. Att ha sån gemenskap, så mycket värme, skratt, barn, barnbarn och vänner omkring sej, det kallar jag rikedom. Och det bästa med sån rikedom är, att ju mer man slösar, ju rikare blir man.

  • brittasblogg skriver:

   Tänker ofta på just det och känner en sån tacksamhet

   • brittasblogg skriver:

    Tänk vad kul att gå till skolan med den glädjen. Härliga ungar. Och när jag tänker på det är det fantastiskt av Stockholms kulturhus att bjuda barnen på en sådan dag. Kan tänka att många barnfamiljer gläds åt så många vettiga aktiviteter utan att ruineras. Och vilken tur för oss att det var just den här helgen de råkade komma på besök.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge