Leva livet fullt ut

Just nu känns mitt liv fantastiskt. Det händer en massa nya saker som är både positiva, spännande och riktiga utmaningar. I torsdag var jag och pratade för en grupp kvinnor om min väg tillbaka till ett värdigt liv. Och imorgon ska jag prata under samma tema för en grupp som arbetar med missbrukare. Som det tidigare skrivits i ett par kommentarer i den här bloggen så känns det så viktigt att få föra fram vad missbruk och kriminalitet får för konsekvenser för kvinnor och inte minst vad kvinnor möter som är specifikt för dem i sin återanpassning. Jag tycker det är en utmaning som jag gärna vill ta. Det känns som att jag har något att säga. Även om ovanan att finnas i de här sammanhangen gör mig nervös så känns det som om det är en rädsla jag får besegra då ämnet är så viktigt. Det är faktiskt en gåva att få den här möjligheten. Trots att jag är nervös, som jag var i TV, så brinner jag tillräckligt för ämnet så att orden får egna ”vingar” och det känns som om jag bärs fram med mitt budskap. Det är dessutom ett ypperligt tillfälle att få göra  mitt 12:e steg.

Idag har jag varit på en provfilmning för ett annat projekt. Jag har inte en aning om vad det kommer att ge för resultat, men det är häftigt att prova på. Det är märkligt att jag som verkligen har hatat kameror ger mig in i ett sådant projekt. Men det är det som är så härligt i mitt liv just nu att jag vågar. Att jag faktiskt lever fullt ut. Och jag gillar att det är lite svårt och att det kittlar nerverna.

Men jag glömmer inte var jag kommer ifrån. Jag får inte springa ifrån det som är viktigt. Där måste finnas tid att ta hand om mig själv. Ta ansvar för de behov jag har och ta mina känslor på allvar. Jag har flytt tillräckligt i mitt liv och vet var det kan sluta. Jag tycker om att göra de där sakerna som är så viktiga för mig. Jag mår bra av att göra dem och det gör det lättare för mig att leva det liv jag vill leva. Det är nog det mest fantastiska att jag hittat ditt.

Var på kvinnomöte ikväll. Jag tycker om kvinnomötena. Det finns sån styrka i dem. Vi är unga och gamla så olika och ändå så lika. Tillsammans har vi mycket att ge. Jag tror det tar fram det bästa i oss alla.

Sist men absolut inte minst ikväll klockan 22.00 i SVT  dansar mitt älskade barnbarn Binta med sin grupp Black Out. Missa inte det.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Leva livet fullt ut

 1. brittasblogg skriver:

  Hej Lilo, jo det finns mycket jag vill göra, men där finns också en ro jag aldrig tidigare har ägt. Den är skön. I början när jag kom ut och saker gick bra tänkte jag att jag hade tur. Men idag kan jag se att det var de beslut och det jag gjorde innanför murarna och tiden under vårdvistelsen som fört mig dit jag är idag. Våra beslut och handlingar är det som mest präglar vår tillvaro. Visst finns det otur och tur men det mest avgörande är hur vi hanterar våra liv. Det som är skönt med det är att vi kan alltid välja saker som får oss att må bra. Kram

 2. amanda skriver:

  Haha..så klart du blir..
  Du läser mycket, läste jag nånstans, samma här. Och då är det faktaböcker som gäller, om allting. Andlighet, personlig utveckling och det som jag är otroligt nyfiken på, livet efter döden. Att det finns ett sånt, är jag nästan helt övertygad om, bara inte i vilken form. Och det kan jag ju inte läsa mej till, bara vänta och se.
  ”Fyra grundstenar till ett bättre liv” av Don Miguel Ruiz läste jag första gången för åtta år sen.
  Grundstenarna är :
  Den första ( och viktigaste )
  - Var sann i ditt tal
  - Ta ingenting personligt
  - Ta ingenting för givet
  - Gör alltid ditt bästa
  Kan skicka min om du vill, kanske inte finns att få tag i.
  Jag har hyllmeter med intressanta böcker.

 3. amanda skriver:

  Aktasam!?? Hellvittis Britta, Låt det stiga och fylla hela huvudet och bara glassa..din tid är här nu, utnyttja det med allt vad det innebär. Skit i Jantelagen nu, du är värd det allra bästa och inget annat.
  Om jag blev en kändis skulle jag utnyttja alla fördelar som finns med ett kändisskap, nackdelarna, vilka dom nu är, får ju ” tjänstefolket” ta hand om. Haha.. Inte illa om man fick sluta sitt liv som” Diva ” på ” Lit De Parade”..Haha..Okey, det drog iväg lite..
  Bottomline: Vi får tillåta oss att ” det ” stiger oss åt huvudet om vi gör något bra. Vi får tycka att vi är skitbra, vi får till och med tycka att vi är bäst!! Om det finns nån mer som också tycker det, okey kul, om inte är det också okey, det har ju inte bett dugg med oss att göra och förändrar ju inte ett skit. I alla fall gör det inte det för mej.
  Alla har ju sina egna tankar och åsikter om allt och alla. Alla har sitt sätt att se på saker och ting och som stämmer överens med deras trossystem. Vad folk sen tänker och känner utifrån det, är ju deras problem, inte mitt. Jag försöker att aldrig ta någonting personligt, eftersom jag slipper en jävla massa onödigt lidande när jag fattar att det andra tänker, känner eller säjer aldrig handlar om någon annan, det är deras egna känslor, uppfattningar och åsikter dom försöker pracka på dej som ett gift, och som blir till ditt, om du tar det personligt. Vi sväljer andras känslomässiga sopor, och sen blir dom våra sopor.
  Så, ta ingenting personligt, är en av fyra grundstenar, som gör hela skillnaden.

 4. LiLo skriver:

  Jag misstänker att det finns massor du vill göra, tror att jag skulle vilja liksom ”hinna ikapp” om jag varit där du varit.

  Skulle nog behöva någon eller några som talade om för mig ibland att det inte behövs, utan att det finns massor kvar varje dag resten av livet framöver ändå.

  Det känns som om du använt din tid väldigt väl innanför murarna. Det är verkligen glädjande att höra att det kan fungera så.

  Klokt av dej att inreda din bostad efter dina behov, det borde fler göra!
  Kram

 5. amanda skriver:

  Fan Britta, du har ju blivit en riktig kändis..är med i tv, skriver böcker, provfilmar och fan vet vad…det är så jävla coolt och du är så jävla modig och nu måste jag gå och snyta mej för lilla jävla jag är så jävla stolt över att jag känner dej.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge