Nya hemmet

Har flyttat in i min nya lägenhet. Det är en skön känsla helt förunderlig och min tacksamhet känner inga gränser. Jag vänder blad, som vår monark sa, och ser framåt.

Jag är fri i ett vidare begrepp. Jag känner en frihet i gemenskapen med min familj och mina vänner. Jag känner också en materiel frihet. Det är inte längre så viktigt att äga allt som tidigare kändes nödvändigt. Jag har ingenting jag längre behöver visa upp eller bevisa genom ägandet eller prestation. Ofta kan jag vila i tanken att jag duger som jag är och det är en skön känsla. Jag kan inte påstå att det är en permanent känsla men den finns där så ofta att jag idag kan säga att jag mår bra. Jag har mått tillräckligt dåligt i mina dagar för att veta att det är en dyrbar gåva.

Mitt nya hem har jag inrett efter mina behov. Jag tror att mina tidigare hem mest har präglats av en bild hur ett hem bör se ut. Det har inretts efter en mall som mer tillfredsställt andras behov än mitt.

Låt mig tas ett exempel; vardagsrummet har möblerats med TV;n i centrum. Hela stora rummet har inretts utifrån att man ska se på TV. Jag ser sällan eller nästan aldrig på TV så när jag tänker på det blir det ju konstigt att också jag har haft den stora soffgruppen som tar upp allt utrymme riktat mot TV;n.

Dessutom har mina självcentrerade drag bidragit till att jag måste sätta en originell prägel på hemmet. Den originaliteten har sällan varit så originell som jag velat men den har kostat en hel del pengar.

Mitt nya vardagsrum har en liten vrå för TV och sitt grupp. Största delen av mitt rum upptas av ett stort bord där finns datorn och symaskinen.
Två hyllor som inte är några prydnadshyllor. Den ena är full med skapande matrial, pärlor, garn, tyger, penslar, färg…

Den andra hyllan innehåller Cd- skivor, faktaböcker och skönlitteratur. När man tittar på mitt vardagsrum berättar det massor om den person som bor där. Den personen är jag. Så glad jag är över att idag är det  mina behov som styr mina val. Livet är härligt eller hur?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Nya hemmet

 1. amanda skriver:

  Att du inte är densamma som den Britta jag kände för 7-8 år sen, är ju är helt förståeligt, men känns samtidigt också lite vemodigt för jag vet inte vem du är nu, så allvarlig och korrekt. Var finns din glöd, din galna, härliga humor, din självironi som du så frikostigt jämt bjöd på. Och jag minns hur kul vi hade när vi pratade högt med varann ute bland folk på ” viss dialekt ” vi knappt själva begrep. Du kanske inte har en aning om vad fan jag snackar om men så känner jag dej och är ett av många minnen som fortfarande roar mej. Du är en av ett fåtal människor som gjort avtryck i mitt minne för alltid och det är jag är tacksam för. Sorry, jag vet, sentimentalt svammel..

 2. amanda skriver:

  Vad är det du skapar av allt ” skapande material ”? Kan man inte få se nåt? Nyfiken som sjutton, alltså..

 3. annajelsa skriver:

  Så härligt att nu ha ett eget hem…visst är det rätt typiskt att våra hem skall formas efter en viss mall, trevligast är att hitta sin egen och visa vem man är! Det är ju en själv som skall trivas …
  Jag besöker många hem, å de i min ålder har en förmåga att få hemmen att se likadana ut…mitt kanske inte heller skiljer sig så långt från andras, dock har mina kära böcker och tidningar en stor plats i mitt v-rum! Du ger mig nya tankar…

  Du är en fantastisk kvinna som nu delar med dig….såg nyligt klippet från tv- å ni var BRA, ett viktigt ämne som kan lyftas ut i dagsljuset och bidra på ett positivt sätt för någon annan!

  Ha det så gott faster/ Anna

 4. brittasblogg skriver:

  Så mysig du verkar och vilken värme. Jag är 57 men nån gång ska man väl hitta ”hem” så det känns som om det är dax.

 5. brittasblogg skriver:

  Japp det är dax nu. Jag behöver en baby i mitt liv. Och dig tänker jag ofta på med saknad

 6. Gunnel skriver:

  Egen härd ÄR guld värd! Grattis! Nu tror jag banne mig att jag kommer att bjuda in mig och Grethe så ni äntligen får ses! Kram

 7. Bitten skriver:

  Grattis till nya hemmet!! Och grattis till att du låter hemmet bli DITT nu!! :-) Jag har alltid sett till att JAG syns och märks i mitt hem.. vilket ofta lett till att ”folk” tyckt att det är lite..udda.. Har t.ex fortfarande bilder av såna jag gillar på väggarna… oavsett om det är hårdrocksband eller skådisar.. :-) Och jag är 56 och farmor fem ggr om.. :-) Men jag är ju jag, och det ÄR viktigt för ens välmående att få (eller våga) vara den man är!! Så DET gratulerar jag dig extra mycket till, att du känner att du nått dit!! :-)

  Jag är verkligen glad för din skull.. även om vi inte känner varann!! :-)

 8. Och jag är så väldigt, väldigt glad över att du har ett eget hem igen efter fem långa år och för första gången på en herrans massa år som du har ett helt eget hem!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge