Du leder

Har ”arbetat” mig igenom Mia Törnbloms bok för andra gången. Ingen av Mias böcker är gjorda för att bara läsas, man ska jobba med dem.

Det jag gillar mest av Mias böcker är att de är så enkla. Har man bara viljan kan man följa dem, arbeta med sig själv utifrån enkla instruktioner och få med sig en massa användbart som gör livet enklare.

Grunden är att arbeta med sin självkänsla, med en bra självkänsla kan vi både få ett bättre liv och naturligtvis bli bättre ledare. Som hon så klokt säger ”ett bra ledarskap börjar hos en själv”.

Men där finns också konkreta tips om hur vi bearbetar motstånd från omgivningen. Ibland handlar det om att ändra strukturer eller att använda oss av nya metoder. Andra gånger är det hur vi möter människor i vår omgivning.

”Vill vi få rätt eller vill vi få förändring”? Är en fråga som hon uppmanar oss att ställa oss själva inför olika hinder.

Jag har lärt mig mycket av Mia och hennes böcker. Den här boken; Du leder är inget undantag. Jag lärde mig en hel del. Och vi är alla ledare. Det finns de stora ledarna för multinationella företag och så finns vi som ibland leder en vän, ett barn eller ett barnbarn. För stort och smått är kunskapen om ledarskap utvecklande och användbart.

Det finns något som Mia anger som viktigt för ett bra ledarskap, kärlek. Och visst är det sant nog har vi lättare att ta direktiv från någon som gör det med omsorg och kärlek. Lärorik och läsvärd.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt, bokrecension och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Du leder

  1. LiLo skriver:

    Jag gick någon slags kurs för många år sedan i personlig utveckling En mening tog jag med mig och har sparat för att ta fram ibland som påminner om den du citerar. Fast min var : ”Vill du ha rätt eller vill du vara lycklig?”

    För mig som kan vara rätt envis har den varit bra att ha med i livet. Det är inte så ofta det är viktigt att ”ha rätt”!

  2. Marie-Ann skriver:

    Den boken måste jag läsa!Kan behöva bli lite bättre på att ta för mig och leda mig själv:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge