Arbetsdag

Idag har jag lyckats ta igen den där arbetsdagen jag inte fick till i onsdag. Det var som sagt inte svårt när jag väl kom igång. Nu är jag klar med det jag absolut måste göra plus att jag fick lite idéer på andra saker som jag kan färdigställa. Det känns  bra.

Jag är inte typen som skolkar. Snarare har jag  lite för höga krav på mig själv när det gäller arbetsmoral. När jag har gjort det andra förväntar sig av mig är det rätt vanligt att jag har högre förväntningar än så på mig själv. Och därför nästan alltid gör det där lilla extra. Jag tycker det är skönt att känna sig nöjd. Att veta att jag gjort mitt bästa.

Samtidigt som jag arbetar hårt med att sätta gränser för mig själv, så att det inte blir en överdriven pliktkänsla.

Att träna sig på att allt inte behöver vara perfekt. Till och från räcker det att göra det man ska och inte överdriva allt. Perfektionism är ett av de karaktärsdrag jag  motarbetar. Så ibland kan jag berömma mig själv när jag har gjort något bra utan överdrift. Eller när jag sätter stopp för mina egna ambitioner klart uttalat: ” det räcker nu”.

Perfektionism kan vara en superegenskap i vissa moment. I vissa yrkesgrupper är den nödvändig för att göra ett bra jobb. Men att ständigt leva med perfektionism är en belasning.

Kontrollbehov, aldrig vara riktigt nöjd med sig själv, att ständigt slå på sig själv vid minsta lilla misstag och att alltid jämnföra sig med andra tror jag är priset när man försöker leva perfekt. Att leva perfekt faller ju på sin egen orimlighet ändå tror jag att många försöker. Inte är det konstigt att folk går i väggen och blir utbrända.

Jag har gjort det arbete jag hade bestämt mig för att göra. Jag är nöjd och ska nu ha en lång välförtjänt helg.

Trevlig helg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Arbete, vardagligt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge