Billström och Bildt

Det är inte underligt att svenska folket är full av politikerförakt. Ett är säkert problemet ligger inte hos svenska folket utan hos de svenska politikerna. När Tobias Billström blev tillfrågad om de uttalande han gjort angående irakiska asylsökande enligt Wikileaks dokument upprepar han 17!!! gånger att han inte tänker ge någon kommentar eftersom Wikileaks-dokumenten är en tredje hands information. Trots att han, precis som journalisten påpekar själv var närvarande och därmed kan ge en första hands information, vägrar han att svara på frågorna.

Det märkliga är att i sina samtal är han en representant för svenska folket. Det är inte så att Billström representerar sig själv. Det är inte på någon privat fest i egenskap av privatperson han påstås ha gjort sina uttalanden. Det är i egenskap som integrationsminister i samtal med andra nationer han gjort sina uttalanden. Han är demokratiskt vald och har fått ett politiskt förtroende att representera det svenska folket. Nu kan han inte stå upp inför dem som gav honom förtroendet (det svenska folket) och stå för vad han har sagt.

Han påstår att regeringen tagit ett beslut att inte kommentera läckor från Wikileaks vilket inte är sant då både Fredrik Reinfeldt och Beatric Ask har gjort kommentarer utifrån Wikilieaks-dokument.

Carl Bildt som i lika hög grad som Billström är ansvarig för de smaklösa uttalanden är inte bättre med sina standardfras ”inga kommentarer”.  Ett sätt att smitta undan allt ansvar som Bildt har använt sig av sedan han blev utrikesminister 2006. Det är ju så han svarat i alla de situationer då han blivit kritiserad.

Nu idag har äntligen Carl Bildt övergett sin strategi ”inga kommentarer” och faktiskt möt journalisterna angående frågan om deras syn på irakiska invandrare. Tyvärr besvarades inga frågor som journalisten ställde, utan svaret var ett sammelsurium för att slippa besvara frågor som tydligen är generande för båda ministrarna.

Nog är det märkligt att två så uppsatta herrar kan uppträda så omoget och ansvarslöst i sitt representantskap för det svenska folket.Det är verkligen att negligera och kränka dem som gett dem makten och i slutändan betalar löner för det arbete de ska utföra.

Om de nu har sagt det de påstås att de har sagt, vilket ju är troligt då de inte har någon vilja att bemöta påståendet, så känns det ju som att moderaterna praktiserar den invandrarpolitik och det främlingsförakt som Sverigedemokraterna har gett vallöften om.

Jag kan inte tro att det är viljan hos alliansens väljare, så kanske rakryggade politiker, man får ju hoppas att de finns, bör kräva en förklaring av Billström/Bildt, om inte annat för väljarnas rätt att få korrekt information och en öppen debatt om var moderaterna står i invandrarfrågor i allmänhet och om de irakiska asylsökande i synnerhet.

Jag tror att vi kan kalla det en demokratisk rättighet att veta var våra folkvalda står i en sån viktig fråga. Dessutom skulle politiker slippa beklaga sig över politikerföraktet om de var mer öppna och rakryggade.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i debatt, politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge