Tungsinne

Ett par dagar har jag känt mig riktigt tungsint. Tyckte väl att det mesta var tråkigt och jag orkade inte göra mycket. Jag vet inte varför de där dagarna kommer, men de kommer. I en tidigare självcentrering trodde jag att just de där dagarna drabbade bara mig och möjligen några få andra. Genom att lyssna på andra vet jag idag att det är något som drabbar de flesta av oss. Vi går in i svackor och livet känns lite tyngre än normalt.

Jag vill inte kalla det för depression. Inte heller kan jag säga att jag tagit på mig offerkoftan då jag inte har tyckt speciellt synd om mig själv. Nej jag har så mycket att glädjas  åt och allt går bra för mig. Nej, jag har det för bra för att ens förmå att tycka synd om mig själv. Nej, livet har bara varit mer tungt i ett par dagar. Det har varit svårt för mig att motivera mig till att vilja och orka göra saker.

Jag tror att vi alla har sådana perioder. Och det är faktiskt inte mycket man kan göra för att förhindra dem. Jag tar numera emot dem som allt annat jag möter i livet. Tar emot dem och lever ut dem. För gjorde jag nästan vad som helst för att undvika att hamna där. Det gick inte så vidare bra och hur jag än ”sprang” så hann de där tunga perioderna i fatt mig. Jag tror att ju mer jag slet för att undvika dem ju starkare blev det tungsinne som kom.

De här dagarna har jag tillåtit mig själv att vara där. Inte gjort något när jag kände att jag inte orkade. Eftervart tar rastlösheten över och då finns det i vart fall energi för att göra något praktiskt. Jag städade och tog hand om mig själv. Det är början till att må bättre. Att meditera och lyssna inåt är också skönt. När jag har sökt ensamhet kan skön musik vara det bästa sällskapet.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Q3Kvu6Kgp88&feature=related]

Edith Piafs musik går rakt in i hjärtat. Dessutom finns det få kvinnoöden som har fascinerat mig så mycket som hennes. Det är ett annat botemedel mot tungsinne att sluta centrera kring sig själv och i stället se nyfiket omkring sig. Det finns många människor vars liv är intressanta att höra om och lära av.

Jag har nystädat, jag har sköt om mig själv  och jag har lyssnat på underskön musik. Dessutom har jag haft ett par nära vänner på middag och vi hade en fantastisk stund av samtal, förtrolighet och alla de viktiga världsproblem vi löste. Kan man begära mer av livet. Det är skönt att leva. Och ett par dagars tungsinthet är inte att förakta. Det kan ge många tankar som bär livet vidare och föder en ny energi och vilja. Vi lever och vi får möta livet på de villkor som är livet.

”Bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret”

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i känslor, tankar, vardagligt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Tungsinne

 1. smultronets skriver:

  Underbart skönt att veta att vi alla behöver dessa tyngre dagar för att glädjas än mer åt de ljusa.
  Även jag har slutat fly från dem, de behövs för att balansera mitt liv.

  Varm kram till dig från mig <3

 2. Nurse Rached skriver:

  Edith Piaf är en favorit! Hennes musik går rakt in i hjärtat och man kanske måste ha levt som hon för att kunna sjunga dessa chansons. Och jag är den jag är idag p.g.a. mina erfarenheter. Jag kan ångra mycket men för att få det liv jag lever idag var jag tvungen att hamna på min absoluta botten.

  Att klara av att stanna kvar i den där känslan av sorg, depp och allmän tristess är stort för oss som tidigare valt allt fly från allt obehag. Må så gott du kan, var rädd om dig! Kram!

  • brittasblogg skriver:

   Precis så känns det. Kanske är det därför som jag välkomnar dessa dagar lika mycket som de glada dagarna. Det är skönt att vara där, men det är ingen självklarhet. Jag gör det jag måste för att få behålla det liv jag vill ha.

 3. vindvittra skriver:

  Man brukar säga att man måste känna sig så där tråkig för att kunna finna sina kreativa sidor?
  Kanske du skulle hitta något nytt att intressera dig för.
  Kolla runt och se om det kanske finns något gömt intresse bortglömt. Vad tyckte du om att göra som barn??
  Finns det något som gör dig extra glad??
  Vad drömmer du om??

  jag tror att man måste låta sina tankar flöda för att hitta rätt väg här i livet. Önskar dig en fin fortsättning på veckan
  kram från kristina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge