Bränt kastrullen?

Det gjorde jag i morse, brände grötkastrullen.

Nu utbröt det ingen brand, men det var ordentligt fastbränt i kastrullen.

Lyckligtvis har jag ett super bra knep att göra ren brända kastruller. Jag lägger en ”tablett” som används som diskmaskinsmedel i kastrullen tillsammans med vatten. Låter det koka upp och sen stå länge, ca 1 timme, och puttra på svag värme.

Jag lovar, sen är det bara att skölja kastrullen ren. Den blir som ny, skinnande blank. Och detta utan att man måste gnugga eller använda en massa stålull eller redskap för att få den ren.

 

 

Har man inte diskmaskinstabletter hemma kan man använda tvättmedel, men ta då rejält med tvättmedel, ca en ½ dl.

Läs även andra bloggares åsikter om

, ,

Det här inlägget postades i vardagligt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Bränt kastrullen?

 1. Gunnel skriver:

  Husmorstips är de bästa tipsen. Har du möjligtvis något som tar bort fruktfläckar också? Eller de där omöjliga gula fläckarna som följer av majskrokar? Jag har provat med Vanish och galltvål och de fungerar ganska bra men det blir inte helt fläckfritt. Men det kanske bara är att stå ut, alternativt klä barnet(och mig själv) i vaxduk vid matningstillfällena?

  • brittasblogg skriver:

   Nä jag vet inte men Vanish har ett medel på spray som är väldigt starkt. Låter man det sitta kvar för länge utan att skölja blir det hål och då är det ju fläckfritt. Skämt å sidor om man använder det spraymedlet rätt kanske det funkar. Annars tycker jag det är bra med vita bomullskläder på barn för det kan man lägga i klorin när det är fläckigt. Så slipper du vaxduken.

 2. LiLo skriver:

  Det är därför jag gör min morgonmüsligröt i en skål i micron!
  Fast det där tipset har jag haft nytta av vid andra tillfällen
  Ha det gott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge