Hatbrott

Jag har ett barnbarn på snart 9 år. det är en fantastisk kille. Glad, pratsam och öppen. Det är framförallt en kille med massor av tillit.

Hans pappa är från Gambia och hans mamma är ju min dotter. Han är mixad och jag skulle säga att han är vackert brun.

I onsdags när han gick hem från skolan blev han förföljd av två stora killar. Med stora killar här menas killar 14-17 år. De var maskerade så Mabou blev rädd och började gå fortare. När han nästa gång vänder sig om för att kolla om de fortfarande är bakom honom har de hunnit i fatt honom.

Nu går allt fort. Han har senare märken i ansiktet då de knuffade ner honom i snödrivan. De sparkar, medan de ropar svarting och djävla svarting.

”Vi sticker säger de när en bil närmar sig” och kvar i snödrivan blir en liten rädd nioåring. Han haltar hem ont i ena benet efter att blivit sparkad på och märken i ansiktet. Märkena som blivit i själen vill jag inte tänka på. När jag tänker på hur rädd han måste ha varit under det här överfallet gör det ont i hela mig.

”Jag var rädd och jag är jätteledsen, men jag kan inte gråta”, säger han. Det gör så ont att veta att en liten tillitsfull kille har tvingats stänga av för att orka det han upplevt.

För de där förbannade stöveltrampande djävla rasisterna  har jag inga ord. Tycker ni att ni är modiga nu när ni två snart fullvuxna män har lyckats golva en nioåring?  Är det sådant ni tar tapperhetsmedalj för på era sjuka möten. Är ni stolta, känner ni er kraftfulla.

Vilka veklingar och skitstövlar ni är, alla som applåderar er är i samma ruttna division.

I onsdag var jag chockad, i torsdag var jag förbannad och hade jag träffat nån av er då hade jag prövat att skada er. I fredags och idag är jag så ledsen för vad mitt barnbarn har tvingas genomleva. Gråten finns där i mig och jag oroar mig för vad det har gjort med hans tillit. Jag tänker på att han alltid varit en mjuk kille full av empati. De där märkena som ni slog och lämnade efter er på utsidan de läker, men vad med insidan.

Ni är några sjuka idioter sök vård. Om ni föräldrar bara anar vad era söner sysslar med sök vård för dem. De är i stort behov av hjälp.

Och tyvärr jag har fortfarande en massa aggressivitet mot er. Tänker att det vore fint om ni åkte fast för era fula, våld och hatbrott. Ett lämpligt straff var att få fängelse på en anstalt överfull med invandrare. Då skulle de vara gott att se er kaxighet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i debatt, familj, känslor, kriminalvård och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Hatbrott

 1. Ellen Duell skriver:

  usch. Det är ofattbart att sådant fortfarande händer? Har vi inte lärt oss tillräckligt att det INTE är någon skillnad på människor. Hoppas att han mår bättre idag iallafall!

 2. Sara skriver:

  Har inte hunnit läsa bloggar på ett tag men mamma berättade. Fy vilka idioter det finns!!!!

 3. Bitte skriver:

  Fruktansvärt det som hänt Mabou, jag gråter då jag läser detta, stackars liten, hur är man skapt då man slår en liten nioåring. Känner och lider med er./ Kram

 4. Anna skriver:

  Jävla spån det där !! Jag blev blöt i ögonen. Vad fan har Mabou gjort dem ? Att ge sig på en ensam yngre kille är ju det fegaste som finns. Fy fan vad äckligt.
  Ursäkta svordommarna men det där inte acceptabelt nånstans. Hoppas han fått mycket kärlek hemma. Ge han en kram från mig. Dumma jäkla nazzar.

 5. Renee skriver:

  Jag sitter här och blir så jävla förbannad. Vad har dessa tonåringar för föräldrar, finns det ingen i deras närhet som kan lära dom medmänsklighet. Jag tycker så synd om er lilla kille, varför ska någon behöva få vara med om detta. Jag gillar inte att svära men nu säger jag FyFan för dessa idioter och jag hoppas att dom blir påkomna om det händer igen.

 6. Sailaway skriver:

  Men fyyy!!! Jag saknar ord! Tårarna rinner när jag läser!
  HUR sjuk i huvudet är man då man kan göra så mot en liten kille! Måtte de brinna i helv….

  Min mans systerdotter har tyvärr råkat ut för liknande..

  Kram

 7. smultronets skriver:

  Oj, sanslöst o vansinnigt!

  Inser att detta kommer att sätta sina spår i den goa, glada o självklart trygga killen jag lärt känna – djupt tragiskt o så dj–a onödigt.

  Vet att det sätter en djup tagg även i alla andra runtikring, för maktlösheten o oförmågan att skydda sitt barn/syskon/barnbarn…
  Att barnen inte ens ska kunna gå trygga utomhus,eller till o från skolan *djup suck*

  Känner med er o sänder all min värme o styrka!

 8. LiLo skriver:

  Jag känner en iskyla sprida sig i kroppen, samtidigt som jag fylls av en märklig skamkänsla.
  Om dessa gossar inbillar sig att de på något sätt representerar Sverige, då vill jag inte vara svensk!

  Tur att ni är en varm, stark, stor och klok familj som kan stötta honom.

  Kramar

 9. L skriver:

  Det gör mig så ledsen att ett barn ska i tidig ålder få reda på att det finns personer som tycker att de inte passar in i samhället pga hudfärg eller kultur, när man själv som föräldrer försöker in i det sista visa att det spelar inge roll om man är svart,brun,vit,blå,blond,afro,tjock,smal,etc…alla är fina på sitt sätt, om inte mycket bättre.

 10. Levidag skriver:

  Förfärligt! Stackars liten!
  Har haft en liknande händelse med min äldsta son, när han var mindre.Det svåraste för mig var att försöka hjälpa sonen vidare utan att det skulle börja växa ett frö av hat i hans hjärta, samtidigt som det enda jag själv egentligen ville, var att hugga av huvuden på dem som gett sig på honom.
  Det gick bra för min son,med stöd och hjälp från familj och vänner. Hoppas detsamma för ditt barnbarn och
  hoppas också av hela mitt hjärta att man hittar dem som attackerade honom.

  • brittasblogg skriver:

   Du beskriver så bra hur det är. Mina kloka tankar är att de ska finnas av polisen och få sitt straff. Vi har ett rättssamhälle som ska ta hand om det här. Och mina känslor är att finn dem och krossa dem.
   Min dotter är klok och kärleksfull jag vet att hon kommer att ge honom allt stöd och den ilska vi känner får som du säger inte överföras så det blir hat hos barnbarnet.

   Tack alla ni för värmande kommentarer

 11. annajelsa skriver:

  Jag gråter när jag läser om detta fruktansvärda!!
  Stackars liten…jag kan inte med ord beskriva hur ledsen jag är för hans skull.
  Å de som utförde det, kan ju inte vara riktigt friska i huvvudet- så otroligt fega- riktiga skitknoppar!
  Vart är samhället på väg?

  Med er kärlek hoppas jag han kan återhämta sig och att ärret i själen bleknar med tiden, då han får se och uppleva att de flesta i samhället är trevliga och bra medborgare. Att rasister bara är fega jäklar med dålig självkänsla som måste hävda sig-skyler sina egna problem, genom att gå på andra.

  All kärlek till er// ANNA

 12. Jeanette C skriver:

  God kväll.
  Vilka sjuka människor!!!
  Svart, vit, gul eller blå spela roll. Jag avskyr rasister!!!
  Vilka fega j-vlar, tuffa killar som vågar sig på ett litet barn. Vad arg jag blir. Hoppas att ditt barnbarn mår bra och inte får några men av detta.
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge