Sjuk- men tycker inte synd om mig själv

Är hemma förkyld, febrig och trött. Det är inte ofta jag blir sjuk. Sist jag var sjuk var för ganska precis ett år sedan. Då hade jag en förkylning som gick över i lunginflammation. Det var verkligen en pärs.

Jag hade precis börjat jobba på Allhelgonakyrkan, två dagar tror jag att jag hade varit där innan jag blev sjuk. Det kändes inte alls bra. Dessutom bodde jag då på stödboendet Lönnen och att vara sjuk på ett rum kändes väldigt instängt. De första dagarna med hög feber grämde jag mig bara över jobbet när jag var vaken, men annars sov jag mest. Det var när jag blev lite piggare som bristen på tålamod kom och det kändes instängt. Det säger väl ganska mycket om min brist på tålamod att jag inte ens kan ge mig själv lugnet att vila när jag är sjuk.

Men nått har trots allt hänt. Idag sov jag länge, läste en stund sov lite mer och nu sitter jag vid datorn. Det är nästan lite skönt att vara sjuk. Ta hand om sig själv. Titta ut genom fönstret och se att det är nästan snöstorm där ute och veta att jag behöver inte gå ut.

Javisst, halsen värker och det är lite svårt att svälja, men det kommer ju att gå över. Jag får en insikt ”man kan sova sig frisk”. Ska snart lägga mig i soffan och läsa, boken är bra och jag är sjuk. Jag behöver inte känna stress, inte tänka på allt som borde göras, nej bara luta mig tillbaka och vara, så skönt.

”Antingen  har jag nu verkligen blivit gammal, är bara lat eller så har mitt tålamod ökat”


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i tankar, vardagligt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Sjuk- men tycker inte synd om mig själv

 1. amanda anderson skriver:

  Spelar ingen roll vad du säger, känslan finns där.
  Jag måste träffa dej för att veta. Kan aldrig lura mej själv och ingen annan kan det heller, när det gäller känslor. Känns allt okey, då är det också det. Och då är allt som det ska. Make sence, you think?

 2. amanda anderson skriver:

  Det känns bara för jävligt att jag inte visste vad som hänt dej eller var du fanns i flera år, att jag inte fanns där för dej, det känns som ett stort svek från min sida. Inte för att jag är nåt vidare på att stötta och lindra..men iallafall..jag skulle begripit var jag skulle letat. Jag, min korkade idiot trodde att du flyttat till Afrika och lämnat Sverige (och mej) bakom dej för gott. Jag är en stor jävla egotrippad idiot som tycker att jag sabbat min ”rätt” till dej, och med det din respekt. Vet inte om det går att laga.

  • brittasblogg skriver:

   Vi är vänner och kommer alltid att vara vänner. I vår vänskap fanns styrkan att börja om där vi slutade, låt oss fortsätta så. Det fungerade. Din tanke att jag var i Afrika var den mest logiska.

 3. amanda anderson skriver:

  Skulle kännas som ett åtagande med krav att prestera och det pallar jag inte.
  Btw, såg en bild på dej i Kias blogg och blev överraskad av känslan jag fick. Ömhet, har t o m svårt att skriva ordet, tror jag känslan heter. Minns inte ens när jag kände så senast, eller ens om jag nånsin gjort det. Inga tårar dock, men det närmaste jag varit på läne. Denna känsla var inte odelat positiv, måste ändå erkännas.
  ”Charlotte Kalla” varning på den bilden tror jag. Haha..
  Fan också..

  • brittasblogg skriver:

   Tror att den bara var en påminnelse om allt det fina vi en gång haft och känt för varandra. Skönt att höra att det lever. Angående bloggen den kan ju vara anonym, bara jag får veta vilken blogg jag ska följa, och man bloggar ju inte mer än man känner för. Inga måsten men du skulle bli en intressant bloggare. Du är direkt,rak och har en förmåga till reflexion som få äger. Det är egenskaper som gör en blogg läsvärd. Kram och titta nu ordentligt på bilder som berör, vi behöver lite C. Kalla.

 4. amanda skriver:

  Jag har inte kvar ordet ” borde ” i min vokabulär längre. Insåg att ordet var helt sjukt och härstammar från Jantelagen eller liknande. Nä, antingen tar jag tag i skiten, för det är ju alltid nåt tråkigt göra, därav förhalningen, eller också struntar jag i det med gott samvete. Har t o m myntat ett motto;” Gör inget tråkigt om det finns nåt roligare att göra ”. Haha..

  • brittasblogg skriver:

   Hej och välkommen tillbaka. Jag har saknat dig. Du har ofta så bra saker att säga och sätter huvudet där det ska vara (mitt på spiken). Jag önskar att du skulle skriva i en egen blogg. Du ”borde” tänka på saken. Kram

 5. EvasSvammel skriver:

  Eller också så har du helt enkelt blivit ytterligare en smula klokare än du var för ett år sedan.
  Om ett par år när yngste sonen inte pockar fullt lika mycket på uppmärksamheten som han gör nu så hoppas jag att jag kommer att kunna göra som du gör nu.
  Bara acceptera att jag är sjuk och sova, ligga i soffan och läsa.

  Jag hoppas ändå att du kryar dig och att du snart är på benen igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge