Sverigedemokraterna – gnällpartiet

Sverigedemokraterna har länge gnällt över att de inte får uppmärksamhet vare sig av andra partier eller i pressen. Nu när Aftonbladet skriver om SD är det också protester i partiet. De är aldrig nöjda. De har tydligen någon bild av att det ska skrivas och debatteras kring dem på deras villkor.

Det är så partiets strategi fungerar. De kastar sig ut i debatten angriper så fort som det är möjligt och även omöjligt till att invandrarna bär skulden. De diskuterar inte, de bygger inte på fakta och lyhördhet, utan bara påståenden hämtade från ett rasistiskt perspektiv.

De vill inte diskutera sakligt för de har ingen saklighet eller fakta i sina påståenden. De kan inte lyssna på andra för då faller deras argument.

De använder sig bland annat av tekniken ”den som skriker högst har rätt”

De ser alltid fel på andra. ” Ingen för debatt med oss” eller ”vi är tystade, pressen tar inte in oss i debatten, detta är ett hot mot yttrandefriheten.”

Känner ni igen det? Ja, tyvärr har vi fått in ett parti i riksdagen som inte har en egen bärande politik. De försöker överleva genom att felsöka på andra partier och skrika högt om de fel de tycks se.

De är enklare att se fel hos andra än att jobba med sig själv. Så fungerar det i stort och smått även i politiken. SD har inga egna lösningar, ingen relevant statistik för sina påståenden och faktiskt ingen politik heller. Politik är mål att skapa ett samhälle. Det är att ta ansvar i de samhällsfrågor som  medborgarna lever i. Det är att se bristerna och att göra något med det. Det är att få folket med sig för förändring, alla, även de svagare grupperna. Det är att ta ansvar utan att skapa syndabockar.

För att föra politik måste man kunna lyssna, inte ha några givna fördomsfulla svar. Om ingen vill föra debatten med SD, om pressen inte vill ge dem plats då kanske de ska börja titta på sig själva. Kan problemet vara deras eget. Kanske måste de mogna för att bli en del av svensk politik.

När de får vara med i den politiska debatten bör de lyssna och lära, ha argument för sin politik istället för att gnälla om hur feltolkade de är, eller skrika och demonstrera på andra vis. Nej för en saklig politik eller var tyst.

När de nu får vara med i pressen får de finna sig i att bli synade som övriga politiska partier utan gnäll.

Vi behöver inget skrikande, martyrrisk och gnällande parti som Sverigedemokraterna i Sverige.

Mer skadligt än Sverigedemokraterna för svensk politik  får man söka efter.

Läs även andra bloggares åsikter om  , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt, debatt, politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge