Lyckad middag

Gårdagens middag och dagens matlåda blev verkligen god. När jag lagar middag så lagar jag alltid så det blir minst en matlåda. Igår gjorde jag panerade torskfiléer, mandelpotatis, ärtor, morötter och dillmajonnäs. Mandelpotatis äter jag alltid om det är fråga om kokt potatis, norrlänning som jag är. Får jag inte tag på mandelpotatis då gör jag mos, klyftpotatis…… på rundpotatisen, men jag äter bara kokt potatis om det är mandel.

Middagen i sig  låter inte så märkvärdigt, men dillmajonnäs gjorde  jag efter eget huvud och den blev bara sååå god.

Brittas dillmajonnäs

2 msk finhackad dill (jag använde fryst)

2 msk majonnäs

2 msk lätt creme fraiche

2 msk philadelfiaost, naturell

flingsalt, grovmalen citronpeppar

Rör ihop alltsamman.

Så är det ju ofta med mat att det är tillbehören som gör den god.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i bon apetit, vardagligt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lyckad middag

  1. monachos skriver:

    Det lät verkligen som en god middag – får komma ihåg det till när jag ska äta fisk nästa gång. Mandelpotatis – som den norrläning jag är hade vi röd gullöga hos oss och den finns inte söderöver att få tag på tyvärr. Vet inte om den är typisk bara för jämtland men när jag är ”hemma” då äter jag den med god aptit. Men vi använder alltid mandelpotatis när vi gör raclette. Och det är god potatis absolut. Må gott.

    • brittasblogg skriver:

      Hej, jo det är sant Jämtlands mandelpotatis skiljer sig från den norrbottniska. Något som förvånade mig när jag lärde mig att det är så, men båda är jättegoda och att föredra framför rundpotatisen. Hemma kallade vi rundpotatisen för grispotatisen. Den odlade vi för att ge som foder till grisen och för att göra mos och koka palt på. Den synen på potatis sitter djupt. Kul att du är från Jämtland. Där har jag åkt slalom i många av slalomorterna, Bydalen, Vålådalen, Duved, Åre och Storlien. Jag har också fjällvandrat i många av de jämtlänskas fjällen. Bäst tyckte jag om Helax och Sylarna. Jämtland är ett av Sveriges absolut vackraste landskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge