Goda såser

När jag gör såser brukar jag ”fuska” genom att smaksätta dem med smaksatta mjukostar. Om jag tex vill göra pepparrot sås tar jag tre matskedar cantadou pepparrot ost och blandar i såsen. Vill jag ha sås med vitlöksmak tar jag ost med vitlök eller örtsås så tar jag philadelfia ost med örter. Ja, egentligen är utbudet stort paprikaost, räkost, skinkost, pepparost…

Dessutom gör mjukosten så att såserna blir extra krämiga.

RECEPT:

4 pers.

4dl vatten                        3 msk Maizena redning                    

½ dl grädde                    soja, salt,

peppar

3 msk mjukost (valfri smak)

1 buljongtärning (grönsak, kyckling, kött eller fisk beroende av vad man ska servera såsen till)

Koka upp vatten och buljongtärning. Krydda. Red av med Maizena. Rör ner mjukosten. Låt koka upp. Avsluta med grädden. Efter att man tillsatt grädden ska såsen inte koka.

Mjukosten går bra att frysa. Man kan ju frysa den i 3 msk storlek så har man färdigdoserat till nästa gång man gör sås.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i bon apetit, vardagligt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Goda såser

 1. Gunnel skriver:

  Ååh, du är så bra på det där med mat! Tror att jag leasar ut barnet till dig ety hon vägrar burk och vill bara äta hemlagat. Och som du vet är jag inte lagd åt hållet att laga barnmat i olika pedagogiska portioner och frysa in.
  Hoppas du haft en fin påsk! Kram

  • brittasblogg skriver:

   Vilket klokt barn. Det är klart att hon har rätt till hemlagat. Och det är illa att jag inte träffat det kloka barnet. Men nu blir jag sjukskriven i ett par veckor så det är väl dags för att ni kommer på besök. Kram till dess.

 2. Sailaway skriver:

  Åh vilket bra tips! Tack, de ska jag pröva.
  Glad Påsk!
  Kram

 3. monachos skriver:

  Tittar in och önskar en Glad Påsk och hittar detta härliga tipset på sås. Må gott

 4. Mari skriver:

  Smart! tackar ödmjukast för det fiffiga tipset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge