Heldag på balkongen

Äntligen är solen och värmen här. I söndags beslutade jag mig för att tillbringa det mesta av dagen på balkongen. Det började med frukost och ett riktigt svårt korsord.

Efter frukosten sätter jag mig skönt i korg stolen. Sluter ögonen och andas djupt. Jag känner kroppens tyngd och koncentrerar mig på ljuden runt omkring mig. Där hör fåglars kvitter, en fiskmås långt borta och barn som skrattar. Jag mediterar. Solen värmer mig och en svag vind smeker mig. Det är gott att leva.

I solen var det redan klockan 10.00 tjugoåtta grader. Jag satte på mig mina kortaste shorts och ett sollinne. Det är fantastiskt och helt njutbart. Så tar jag fram mitt målar stafli  och målar färdigt en bild jag  länge skissat på. Den blir inte speciellt vällyckad. Men att teckna och måla gör att jag för stunden kan vara här och nu. Jag njuter mer av det än av bilden.

Oftare lyckas jag bättre med tecknade bilder än med målade bilder så jag överger den misslyckade bilden och börjar teckna. Jag tecknar en gammal handelsbod med mjölk krukor och gamla bryggeri backar. Det är roligt och fantasin flödar med den ena detaljen efter den andra.

Jag avbryter för att äta lunch även den på balkongen. Det blir mandelpotatis, matjessill, gräddfil med gräslök och rödlök.

Efteråt fortsätter jag att teckna. Resultatet blir så där. Kanske om jag skär bort lite av bilden och bättrar på cykelbudet så blir den bra. Kanske orkar jag inte göra något mer av bilden. Den blir underkänd och liggande. Men när jag klockan 16.00 tar mitt eftermiddags kaffe ute på balkongen känner jag mig jättenöjd med min dag.

Det blev verkligen hela dagen på balkongen i total närvaro. Det är fantastiskt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i vardagligt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Heldag på balkongen

  1. habanero skriver:

    Det låter som att du verkligen varit i nuet och fångat dagen.
    Det är väl det livet går ut på :)

  2. LiLo skriver:

    Men! Vilken ljuvlig dag du haft.
    Det är underbart nu, med solen och värmen och alla människor blir så glada, snälla och vackra : )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge