Vårstädning

Nu har jag storstädat alla rummen. Det känns gott. Inte minst glädjer jag mig åt att ha putsat alla fönster. Kanske inbillar jag mig, men jag tycker att nyputsade fönster ger ett helt annat sken i lägenheten. Jag hade planerat att sätta upp gardiner, men jag tycker att det blev så ljust och fint så att vardagsrummet kommer i vart fall att få vara utan gardiner.

Min mamma storstädade flera gånger per år, höst, jul och vår. Jag misstänker att det också kan ha varit ett par gånger däremellan. Själv håller jag efter så gott det går och så har jag den där vårstädningen. Det är nämligen så att mitt finaste vårtecken är ljuset. Tyvärr gör det där ljuset också så att alla fläckar och allt damm blir synligt. Då städar jag för att slippa se eländet och för att släppa in det där älskade vårljuset.

Jag är ganska ordningsam och jag har ingenting emot hushållsarbete men det finns tre städområden jag inte gillar; ugnsrengöring, fönsterputs och dammsugning och precis i den ordningen. Så ni kan förstå att jag är glad över att fönsterna nu är putsade. Jag hade två tankar när jag stod där och kämpade med mina fönster.

Ett: Tur att jag inte bor i min systers hus. Hon har ”tusen” fönster. Skadeglädje!

Två: Tänk om gatudammsugaren kommer och river upp all sand och smuts när den rengör vår innergård. Allt mitt arbete med fönsterna kommer att vara förgäves. Hemska tanke! Det troliga är nog att just det kommer att hända eftersom gården ännu inte är rengjord efter vinterns allt sandande.

I slutet av april ska jag operera ryggen. Då är det skönt att hemmets alla vrår är städade. Vem vet hur lång tid det tar efter det innan jag kan städa igen. Men nu tittar jag ut genom mina rena fönster och njuter av den härliga lystern i mitt vackra, rena och nystädade hem. ”Undrar om jag ska ta och kamma mattfransarna”? :-)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Arbete, vardagligt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Vårstädning

 1. LiLo skriver:

  Våren är underbar! Man kan tillbringa massor av tid ute, så slipper man se det ostädade eländet inomhus!

  Kram och hoppas allt kommer att gå bra

 2. Bitte skriver:

  Våren är verkligen inte min älsklingsårstid,det beror på att man ser all smuts och damm och det blir så många ”måsten”. Tacka vetja vintern rent och fint, lugn och ro. Vad har du för fel i ryggen som kräver en operation?

  • brittasblogg skriver:

   Du är rolig du Bitte. Inte kan en hel fantastisk årstid bli förstörd pga städning. Då får banne mig städningen vara och så njuter jag av våren. I värsta fall får jag väl vara utomhus så jag slipper se eländet. För mig är våren den finaste tiden, man har allt det goda framför sig; solen värmen och ljuset. Alla härliga dagar med semester, inte påbyltad i en massa kläder. Men sanningen att säga kan jag tycka om alla årstiderna och när en årstid går över i en annan kan jag möta den nya med efterlängtad glädje, men vintern är den jag först tröttnar på.
   Ryggen? Ja, de har äntligen funnit orsaken till min ständiga värk i benen. Det är en förskjuten kota och så broskbildningar i nervsystemet vid den kotan. Det ger värk i benen. Brosket ska opereras bort. Jag tror att operationen är lite lik den operation som görs vid diskbråk, men är inte helt säker på det.

 3. habanero skriver:

  En härlig känsla när man rensat och skurat, själv har jag bara hunnit göra det ute än så länge, i trädgården alltså. Det andra får vänta lite. Men inte känner jag många nuförtiden som gör storstädning fler än två gånger om året, knappt det, inklusive mig själv.//
  fd.Levidag, numera habanero :)

 4. Gunnel skriver:

  Men Britta, att kamma mattfransar är ett absolut måste för ett välstädat hem ;-) ! Eller inte.
  Att putsa fönster tycker jag är helt ok(och har redan hunnit göra en gång men alldels för tidigt för nu ser de lika hemska ut igen) men vad gäller ugnsrengöringen håller jag med dig. Fy så trist och när man väl gjort det drar jag mig för att använda ugnen så att den ska hålla sig ren längre. Sen tackar jag varje dag för diskmaskinen för att diska är nog min ”värsta” syssla.
  Skönt att du ska få ryggen i ordning, jag ska hålla alla tummar för att det går smidigt och du får en kort konvalescens. Kramkram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge