Helg med yngsta barnbarnet

Jag har haft en härlig helg med mitt yngsta barnbarn. Det är en härlig tjej på snart sex år. Eftersom jag inte var närvarande under hennes första år har hon väl till och från varit lite skeptisk till sin farmor, men nu har det verkligen lossnat och vi har fina stunder tillsammans.

För ett par veckor sedan övernattade hon första gången och trots att hon inte är van att sova borta så gick det jättebra. Så bra att det nu var hon själv som bad att få sova över. Och vem kan eller vill neka i vart fall inte jag. Det är väl så här att jag aldrig nekar något av mina barnbarn att komma om det bara är möjligt. Men med åren är det annat som drar i dem och det blir naturligt att andra saker och personer är viktigt i deras liv. Det är okej även om det ibland känns både tråkigt och tomt.

Så när nu ett av barnbarnen har upptäckt att hon har en farmor känns det som en gåva. Den lilla tjejen är dessutom rolig. Föra gången hon var här konstaterade hon att hon var annorlunda än alla mina andra barnbarn. Eftersom hon är det enda vita av sex barnbarn var jag säker på att det var en sådan reflexion som skulle komma.

- Ja, visst är du annorlunda sa jag, men hur menar du?

- För jag är ju yngst,säger hon glatt.

Det kändes så gott att i min färgstarka familj kunde hon se bortom färgerna. Det är för mig en bra mätare på icke rasism, att se personerna utan att göra färgen till skillnaden.

Den här gången borstade vi tänderna tillsammans. Hon har tappat en del mjölktänder så det finns lite gluggar. Jag har också en del gluggar, så hon tittar förvånat på en av mina gluggar och säger; ”titta du har en tand som inte vuxit ut ännu”

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Det här inlägget postades i familj, vardagligt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Helg med yngsta barnbarnet

  1. Gunnel skriver:

    Haha, vilken härlig liten tjej! Små barns ärlighet är så enkel och rak, underbart. Och deras funderingar går sällan i samma banor som hos oss mer vuxna. Härligt, fast kanske inte alltid och i alla sammanhang ;-)

  2. Hahaha… lilla gumman! Tänka sig att farmor har tänder som ännu inte har växt ut! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge