Mina kylpinade plantor.

Solen och värmen kom inte tillbaka en sekund för sent speciellt med tanke på mina frusna plantor på balkongen. I februari satte jag frön tillsammans med minsta barnbarnet. Det var tomater, paprika, olika varianter av rödpeppar, mandarin, citron och apelsin. De har grott och växt på sig bra i köksfönstret. Före min operation satte jag om dem i större krukor. Under påskens värme och solsken växte de på sig bra på balkongen dagtid och jag bar in dem nattetid för att skydda dem mot nattens kyla.

Efter operationen har problemet varit att jag inte orkat bära in plantorna nattetid så jag har fått täcka dem med en frigolitfilt för att skydda dem mot nattfrosten. Tyvärr har ju dagarna inte heller erbjudit någon värme. Tillväxten på plantorna har stannat av och jag har nästan upplevt att de har krympt.  Varje morgonen när jag lyfte bort filten var jag rädd att mina plantor hade frusit och var omöjliga att rädda. Lyckligtvis har de överlevt och med den nya värmen och solskenet återhämtar de sig. De känns fortsatt lite ”tagna” och någon tillväxt har jag ännu inte registrerat, men det känns som det finns hopp.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i vardagligt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mina kylpinade plantor.

 1. LiLo skriver:

  Hoppas de kommer växa sig starka och stora!
  Jag har inte börjat bära omkring mina ännu, de får stå och svettas i solen hela tiden innanför rutan.
  Två sorters peppar har börjat blomma, sen är det tre andra kvar.
  Tomaterna vinglar i sina småkrukor, men jag tror de klarar sig tills värmen kommer.
  Härligt att dina barn hjälper dig!
  Kram

  • brittasblogg skriver:

   Ja, förmodligen har jag varit för snabb med plantorna, men utifrån operationen kändes det som om jag inte hade något val. Barnen hjälper mig och det är härligt. Idag åkte Fatou och Mabou hem. Det känns tomt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge