Härliga sommar med grill, cykling och bad

Helgen har verkligen varit en skön helg. I fredags åkte jag till Uppsala till min dotter med yngsta barnbarnet. Min son kom senare. Vi grillade och hade en riktigt fin stund. Mina två barn , jag och de två yngsta barnbarnen. Det är härligt att få de där stunderna, tid att prata och tid att umgås. Maten var god även om efterrätten jag gjorde efter ett nytt recept inte blev så lyckad.

De två yngsta barnbarnen var med. De två har hamnat i ett anti förhållande till varandra. Inte så att de slåss eller är ovänner, utan de låter mer som ett gammalt gift par, som borde ha skilt sig  så där för 30 år sen.

Allt Kornelia gör rättar Mabou. Talar om hur hon ska göra och väldigt ofta vad hon ska göra. Försök att mästra skulle man kunna säga. Och vad än Mabou säger så säger Kornelia emot och även hon gör allt för att mästra honom. Så håller de på i ändlösa ställningskrig. Det är inte frågan om rätt eller fel, mest praktiskt eller vad som är roligast, utan bara Kornelias sätt kontra Mabous sätt. Där går de och muttrar på varandra som en gammal tant och gubbe.

Det låter kanske hemskt men så är det inte, utan i stunder är de riktigt roligt att lyssna på dem. Och viktigaste av allt är att de har en omsorg i förhållandet till varandra. En tröstande arm över den andra om den gråter eller äkta omsorg när något är riktigt viktigt för den andra. Det finns något fint och varmt i grunden.

I helgen återfann jag definitivt min kärlek till cykeln. Jag har alltid älskat att cykla, kanske mer än något annat sätt att ta sig fram. Men så hade jag två olyckor i Gambia. Den första var inte så allvarlig, men jag kom hem med en bruten arm. Den andra var desto allvarligare och blev en nära döden upplevelse. Redan vid den första olyckan så tappade jag lusten att cykla. Jag blev nämligen rädd för att ramla. Efter den andra olyckan slutade jag helt att cykla. Det var i början för många skador för att klara av att cykla. Det liv jag levde bidrog nog också. Droger gör att man tappar kontakten med det där vardagliga. Små glädjeämnen som att ta sig fram på cykel är inte längre roligt. Droger ställde sig definitivt mellan mig och livet.

Nu är jag nyopererad, kroppen orkar njuta av att röra sig, själen är frisk nog att tycka att det är en höjdarupplevelse. Så där cyklade jag, min dotter och Mabou fram i Uppsala med utkant. Naturen och sommarlukter, trampa bredvid varandra för ett vardagligt samtal, trampa i egna tankar och ta in försommaren.

På lördag efter att sonen och yngsta barnbarnet återvänt till Stockholm, trampade jag, Fatou och Mabou iväg till Storvad för att bada. Jag och Mabou hade första sommarbadet utomhus. Härligt, lite kallt när vi klev i men sen bara skönt.

Dottern satt välklädd på stranden  skyddad från solen i heltäckande klädsel och långt ifrån alla tankar på att blöta sig. Hur kan någon som uppskattar sommaren och tropiska klimat gömma sig så väl för både värme och vatten. Jag bara undrar? :-)

Söndag och måndag var Mabou bjuden på kalas. Det gav mig och dottern tid att skriva. Ett skrivande som är  tidskrävande men som känns angeläget.

Härliga kravlösa dagar, utan krävande måsten och planer. Dagsformen och lusten  har fått bestämma. Precis som lediga sommardagar och livet bör vara. Vid 58 års ålder ser det ut som om jag lärt mig att leva.

Sonen ringde innan jag lämnade Uppsala och berättade att cykeln jag skulle få av honom nu är reparerad och klar för leverans, förhoppningsvis redan idag tisdag. Livet är härligt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Det här inlägget postades i familj, tillfrisknande, vardagligt och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Härliga sommar med grill, cykling och bad

 1. Pingback: Naknare än så här blir det inte…

 2. Vb skriver:

  Tänk om man hade fått vara med, jag som bara adore att bada.Kanske jag också skulle lägga mig på slaktarbänken med ryggen?Åh, finns inte ngn sådan som hjälper, så det är bara att acceptera.
  Kanske vi ska sy en burka till Fatou, men i afrikanska mönster?
  Cykla lugnt Britta!

  • brittasblogg skriver:

   Bada är nästan det bästa med sommaren. Burka till Fatou var mest aktuell när hon var tonåring. Nu funderar jag bestämt på burka till Binta, Jai och Isa. Burka till tonåringar i vår religion är klart underskattad. Vad jag inte förstår är att mina vackra barnbarn inte förstår att burkan skulle ha vissa fördelar. Bland annat skulle vissa ohängda unga män titta åt annat håll och mina oskyldiga lamm skulle lämnas ifred. Må så gott.

 3. Ja, det blev verkligen en härlig helg! ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge