Helg i tillfrisknande

Jag har haft en fantastisk helg tillsammans med en gammal vän. Vi lärde känna varandra på Hinseberg och 12- stegsbehandlingen på Slottet. Då var vi inte alls vänner utan tvärtom när hon kom upp på behandlingen irriterade jag mig på henne. Det som irriterade mig mest var hennes ständiga kramande. Jag var en person som inte alls var så fysisk och kände mig obekväm när människor kramades eller tog i mig. Kramar var accepterat och efterlängtat från barn och barnbarn. Det  var också helt okej att krama människor jag stod väldigt nära mig och som jag kände tillit till, men att komma dit tar ju sin tid.

När jag väl hade börjat irritera mig kunde jag reta mig på allt. Alltså var inte denna nya bekantskap någon höjdare.Vi var inte ovänner, men nån vänskap var det aldrig tal om. Vid ett senare tillfälle i livet träffas vi och då känner vi helt naturligt  vänskap och värme. Vi känner igen oss i varandra. Vi känner gemenskap och det är  inte så konstigt med vår gemensamma historia. Från då håller vi en sporadisk kontakt och nu i helgen hade vi en helg tillsammans

En fantastisk helg där vi gjorde många saker tillsammans men mest fantastisk var den värme, tolerans och vänskap vi förmådde att känna inför varandra. I mitt tillfrisknande har jag inte längre behov av att försöka styra hur andra människor ska vara. Lev och låt leva, är en av 12-stegs deviserna och i helgen var jag där. Jag njöt varje stund med min kamrat. Jag hade inte en enda tanke på att hon borde vara någon annan än hon är. Hon dög precis som hon var. Det är härligt att vara där, att kunna uppskatta en människa precis som de är. Först då kan man njuta av vänskap.

Vi gjorde många trevliga saker i helgen. Bland annat tog vi Waxholmsbåten till Grinda och tillbringad lördagen med sol och bad. På söndag åt lunch på Hermans, åt glass i Kungsan och tittade på folk, gick på DAA-möten, träffade gemensamma vänner, Min vän shoppade kläder och jag var smakråd.Vi avslutade helgen med att gå på den sista Allhelgonamässan för sommaren. En härlig helg där knappt tiden ville räcka till, prat, skratt, minnen och en del allvar. Men mest uppskattar jag lev och låt leva. Den sa något om mitt tillfrisknande och det är jag både glad och stolt över. Min vän hade samma uppfattning, så något hade hänt med oss båda. Det är gott. Och kramarna stör mig inte längre, jag har jobbat mycket med mitt obehag för närhet, så en kram från en god vän det gör bara gott. :-)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i 12-stegsprogrammet, känslor, kriminalvård, missbruk, tankar, tillfrisknande, vardagligt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Helg i tillfrisknande

 1. habanero skriver:

  Vilken helg!
  Lev och låt leva är en del av min livsfilosofi också, utveckling hela livet ett annat. Hoppas du är stolt och glad över insikter du fått under din resa, varje ny dag är en ny chans. Kram : )

 2. Sara skriver:

  Å så glad jag blir för din/er skull.

  Med kärrlek Sara

 3. LiLo skriver:

  Vad härligt! både att ni hittat varandra, att ni haft en underbar helg och att du känner så.
  Jag brukar tänka ”Folk är som dom är, det är bara att acceptera” är ALLT totalt emot vad jag tycker om så försöker jag undvika, men annars…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge