Mabous klänning bör vinna

Mitt barnbarn Mabou har debuterat som designer och deltar i en klänning designtävling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här är hans bidrag. Det är en så fin klänning värd att vinna. Tycker du att den ska vinna så gå in och rösta.

http://nelly.com/se/designyourdress/?obj=c7mE33ZuGDAlfpwxHQ2abtMVOaoplbsDVSFNLf6Pg52Bjlwq1mER#Gallery

 

Mabou säger att det är viktigt att när ni röstar så fyller ni i alla fem stjärnorna.

Tack både från mig och Mabou.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i familj, vardagligt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mabous klänning bör vinna

 1. Sara skriver:

  Nord eller sydsame?
  Vet du jag har en kompis som är sydsame eller adopterad från indien av ett sydsamiskt par!
  Hon och hennes man reste runt i indien för några år sedan för att hon skulle lära känna sina ursprungsrötter.
  Så i en liten indisk håla kokar bilen och de måste ha en reparatör eller nåt, de hittar en äldre indisk man och frågar han om vägen.
  Nu det mest fantasiska tycker jag då, den indiska mannen börjar gestikulera och prata och min vän och hennes make står bara och gapar.
  Den indiska mannen pratar sydsamiska!

  De är ju som jag, nyfikna och trodde till en början att han drev med dem, men de följde med han in i kärnan i denna by och alla tala de sydsamiska, var några ord och uttal som kunde skilja.

  När min vän kom hem tog de kontakt med nån som forskar på språk som bara kunde bekräfta att i en liten by i indien talars samma språk som vår sydsamiska och forskaren trodde kanske sa han att det skulle vara svårt att förstå ändå med alla skillnader men min vän sa till forskaren att hon trodde hon blivit knäpp med solsting eftersom de fattat allt och kunde göra sig förstådda på sydsamiska i detta stora land!

  Tycker det är häftigt!

  Vi bor i Mindelo på ön Sao Vicente som tillhör Kap Verde, det är verkligen mitt jordiska paradis, jag älskar allt där rakt av bara och vi har några grannar från Gambia.
  Längtar verkligen hem och just nu tror alla läkare att runt dec kommer vi kunna åka hem om inget oförutsätt händer med kidsen när de föds eller Minya.
  Min hjärtop är läkt men kommer bli helt bra när påfrestningarna från grav är över

  • brittasblogg skriver:

   Vi är nordsamer. Vilken fantastisk historia. Jag har aldrig hört något liknande, men det är spännande. Jag ska naturligtvis försöka ”finna igen” språket i Indien och se om det finns någon förklaring som gör sammanhanget begripligt. Mitt andra barnbarn, Jai, har ju en gambisk pappa så hon är naturligtvis mörk i hud och hårfärg, men varje drag hos henne är samiskt. Vilket var mycket markerat redan sedan hon var baby. När hon bar samemössan hon fått av mig var det helt underbart att se. Jag brukade skoja när mitt äldsta barnbarn föddes, Binta, att hon var den första svarta samen. Det finns något fantastisk i att olika folkgrupper träffas i respekt. Att det blir barn av mötena gör bara världen bättre.
   Jag har en annan ”magisk historia”. När jag besökte en marabo (medicinman) i Gambia så gav hans hustru mig ett rep med 7 knutar. Varje knut skulle förhindra en olycka. Ett liknande rep fick jag av min farfar som barn med samma symbolik. Och hör här när jag läser Häxornas advokat om häxförföljelsen i södra Frankrike och norra Spanien berättas det att ett av tecknen på häxeri var ett rep med sju knutar, som dessa så kallade häxor bar runt midjan. Olika länder, olika världsdelar och flera århundraden i tid, nog blir man fundersam.
   Hoppas att ni kan återvända till er älskade ö när du är pigg nog att återvända efter förlossningen. Tills dess får du ta hand om dig.

 2. Sara skriver:

  Jag har röstat på Mabou nu!
  Hoppas han vinner.

  Så häftigt att du är same, har inte vågat fråga men jag hörde att yas fråga.

  Hoppas allt är bra med dig och att din dotter fick mycket hjälp i sin mycket goda sak, hjälp to hjälp.

  Med kärlek Sara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge