Skatteåterbäring

Jag är en av dem som betalat in för mycket skatt och ska alltså få tillbaka en liten summa. Det är inte mycket pengar det handlar om men för mig betyder det en hel del. Inte minst utifrån att jag nu ska flytta till en egen lägenhet som inte är möblerad (nuvarande lägenhet är nämligen grundmöblerad)

Precis före operationen såg jag till att få in min deklaration. Jag kände mig alltför osäker på den elektroniska deklarationen så jag sände den på gammalt sätt, dvs med snigelposten.

Under förra veckan fick alla mina vänner som hade skatteåterbäring att vänta tillbaka sina pengar, men inte jag. Idag ringde jag för att kolla vart mina pengar hade tagit vägen. Beskedet var nedslående.  Vi som använt snigelposten får inte våra återbetalningar före vecka 33. Då har nästan hela min semester varit och flyttat har jag gjort sen ganska många veckor tillbaka.

Jag hade inte en aning  om att det fungerande på det sättet. Lite arg är jag också på mig själv som inte kollar upp saker bättre än jag gör.

Nu försöker jag se saken mer positivt och tänker att då finns pengarna kvar. Jag kan mer välplanerat se vilka prioriteringar jag ska göra när det gäller inköpen till nya lägenheten. Inga pengar blir förstörda på semesternöjen (vilken semester sen säger en annan något mer negativ röst inom mig). Och mest tacksam får jag ju faktiskt vara för att jag fick igen pengar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Skatteåterbäring

 1. snawitz skriver:

  Alltid är det något bekymmer, men den som väntar på något gott…

  Tack för kommentar på min blogg, ha en fortsatt trevlig midsommar
  mvh

 2. Sara skriver:

  Jag som hört att om man lämnat kontonummmer till skatteverket så får man pengar insatte innan midsommar oavsett hur man lämnat in sin deklaration.
  Så diskuterar mina släkringar så kanske värt att kolla upp eller nåt.

  Med kärlek Sara

  • brittasblogg skriver:

   Så trodde jag också att det var, men jag ringde och kollade igår, moch man ska både lämna in elektronisk självdeklaration och kontonummer för att få pengarna före midsommar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge