Det har varit mycket sommar

Min sommar har innehållit mycket av det goda, inte minst en fin samvaro med både nya och gamla vänner. Jag fick hyra en stuga genom Visborgs minne och har haft ett par underbara veckor där. Jag har vandrat på klipporna i mitt nyfunna sommarparadis och blickat ut över havet.

Jag har metat och fått napp av så små abborrar att de blev befriade från kroken och fick återvända till vattnet för att växa på sig. Jag hade besök av helt underbara hundar, som förstärkte drömmen om en egen hund.

Jag grillade med vänner. En kväll vid grillen var vi bara vänner ur gemenskapen. Den kvällen blev fylld av djupa samtal hur vi hade valt att tillfriskna från vårt drog och alkohol beroende. Det blev ett viktigt samtal fyllt av värme och gemenskap. Det blev som ett 12-stegsmöte när det är som bäst.

Tomaterna är nu mer gulorange än gröna. Paprikor och peppar har växt sig stora. Allt jag sådde en kall vinterdag i februari bär nu frukt.

Det har varit samvaro med barn och barnbarn.

Det har också funnits de där dagarna då allt gick fel. Det var en av de dagarna jag tappade telefonen i vattnet. Där ligger den fortfarande och så får det förbli. Däremot har comviq lovat att ordna så att jag får ett kort med mitt gamla telefonnummer. Dagens teknik är fantastisk :-) Ni vet det finns de där dagarna då allt går fel, torkar man bordet tappar man slutligen trasan med alla smulorna på golvet, spiller mer än halva frukosten på tröjan, fåglarna sket på den handtvättade kjolen som hängde på tork. Just den här dagen skedde allt på förmiddagen, men jag överlevde och kvällen blev härlig då vi firade härliga Isa´s 18-årsdag.

Jag har läst böcker, lyssnat på ljudböcker. Varit på Gröna Lund och sett fantastiska artister. Jag har suttit i stadsparkerna och upplevt friluftsteater.

Jag har skärgårdsakryssat. Jag har suttit på farstutrappen tidiga mornar och lyssnat på fågelkvitter medan resten av världen har vilat i tystnad. Jag har för första gången på många år hört hackspettens ihärdiga hackande.  Jag har simmat både tidigt och sent i havet och i insjöar.

Det har funnits tid för tankfullhet och nya planer när jag vandrat i skog och på klippor. Vad ska det bli av mig. Vad är mina mål och vad vill jag göra. Det är lätt att bara låta dagarna gå, det är skönt när jag får tid att stanna upp och känna efter vad jag vill och vad som är mina behov.

En dröm om vidarutbildning har vuxit fram. Tankar om att  att när jag blir pensionär kanske jag flyttar för att leva i ett annat land har jag också tänkt. Vilket land som ligger mig närmast är ingen hemlighet.

Den nya lägenheten har jag planerat och möblerat i tankarna. Jag vet hur jag vill att mitt hem ska se ut. Det får ta den tid det tar. Jag köpte ett gammalt fönster som jag gör om till en spegel. Det är lite jobb men jag tror det blir fint och att det passar in i mitt hem är det ingen tvekan om.

Jag har tagit en del viktiga beslut och andra beslut har jag lämnat för att tålmodigt se tiden an.

Jag har längtat till mina gamla hemtrakter i Norrbotten. Men ändå kunnat trivas och njuta av Stockholm och dess närhet.

Nu är rönnbären röda. Många löv har redan börjat gulna och en del har hunnit bli brunna. Sällan är lövskogen vackrare än nu. Snart ska den fälla sina löv och marken bäddas in för vintern. Det går mot höst och vinter. En av mina vänner längtar efter jul. Jag gör det inte. Jag tycker om sensommaren och gläds åt att än finns det en bit sommar kvar att leva.

Det har varit en riktig sommar, såsom en sommar ska vara. Det har varit mycket sommar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i 12-stegsprogrammet, andlighet, familj, filosofiskt, känslor, tankar, tillfrisknande, vardagligt och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Det har varit mycket sommar

 1. sandra skriver:

  Låter ju helt underbart Britta!!!!

 2. LiLo skriver:

  Mycket sommar är inte dumt alls på sommaren tycker jag :)
  Tack för att du använde en stund av din sista semesterdag till att träffa mig, jättetrevligt!
  Kram

 3. Jeanette C skriver:

  Hej Britta.
  Vad underbart du har haft det.
  Själv har jag också haft det bra.
  Började bli lite fundersam då du inte bloggat på länge (tittar in här varje dag) .
  Ha en fortsatt trevlig vecka!
  Kram

  • brittasblogg skriver:

   Tack. Hur mår barnen och hur har sommaren varit. Jag har bara några dagar kvar av semestern och känner väl att jag skulle behövt en vecka till, men jag sparar två ifall jag vinner pengar och kan dra på en sista minuten :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge