Horoskop med 12-stegs budskap

Ett tolvstegs program innehåller inte bara verktyg för att hålla sig nykter, även om det naturligtvis är grunden. Men i tolvsteg arbetar man mycket med att få ett bra nyktert liv, det som vi kallar tillfrisknandet. Det ska ju vara roligt att vara nykter och i livet strävar åtminstone jag efter att må bra. Därför är tillfrisknandet så viktigt för mig. Hur vill jag att mitt liv ska se ut, vem vill jag vara? För att nå ditt krävs det att jag gör upp med många negativa tankar, att jag är ärlig, vågar leva som den jag vill vara,  att jag  tar ansvar för mitt eget liv och hur jag mår, vågar sätta gränser och att jag tillåter mig själv att gå vidare.

Det är inte alltid så lätt, men det är så att om man vågar så blir livet på sikt  mycket enklare. I stora boken, i programmet, i deviserna, i det mesta som berör tolvsteg finns det mycket som beskriver hur man ska få ett tillfrisknande. Helt enkel verktyg för att få ett bättre liv. Och numera finns också Metros horoskop som vägledning. För säg den 12-stegare som inte känner igen dessa ord.

Metro horoskop onsdag, Vattunmannen; Fördjupa dig inte i grubbel. Du kan sluta ha dåligt samvete för något som inträffade för länge sen.

Metro horoskop torsdag, Vattumannen; Det ställs nu en hel del krav på dig och kanske kan det vara dags att börja säga ifrån.

Metros horoskop är glasklara för oss som vill ha ett gott liv. Det är inget gammalt dravel om ett långt lyckligt liv, pengar och kärlek som serveras på silverbricka. Nej, här är det klara besked. Vi kan få ett bra liv, men vi har själva ansvaret och vi kan göra val så att vi mår bra. Jag gillar det och jag tror mer på dem än de där gamla. På måndag kommer en ny Metro med nya horoskop, hoppas att de fortsätter att hålla stilen. :-)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i 12-stegsprogrammet, tillfrisknande och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge