Det berör mig illa

Idag gick en ung kvinna till sitt arbete och förlorade där sitt liv. Det berör mig  illa. Ingen människa ska behöva riskera sitt liv på sin arbetsplats. Visst det händer olyckor på många arbetsplatser med dödlig utgång. Det är sorgligt, men till skillnad från kvinnan som blev dödad idag är det olyckor. Den här kvinnan blev mördad för att  hon gjorde  sitt jobb.

Jag fick idag frågan hur vi fångar ser på en sån här sak. (Ja, det är länge sedan jag var fånge nu, men bland vissa personer tycks jag för alltid vara fånge och troligen den enda i deras närhet som kan ge vad de uppfattar som ett ”fångperspektiv”). Naturligtvis kan ingen tala för hela fångegruppen.

- Det kanske fanns en och annan som är skadad nog att tycka att det här är okej. Det finns nog en och annan ute i samhället som också tycker det är okej. Men det stora flertalet av fångarna är nog upprörda och tycker att det är fruktansvärt. De tar avstånd, svarade jag.

- Är de för att de vet att det kommer att drabba dem med fler åtstramningar och hårdare tag, frågade min bekant.

- Nej, svarade jag, de tar avstånd för att de ser det ruskiga i att en ung människa går till sitt arbete och där förlorar sitt liv. Helt enkelt för att de känner empati, som flertalet av den svenska befolkningen.

Jag identifierar mig inte längre som kriminell, men jag vet att även under den period som jag var aktiv missbrukare och kriminell, skulle jag aldrig försvara den handling som utfördes på häktet i Flemingsberg.

Det är bara så sorgligt en ung kvinna med hela livet framför sig förlorade sitt liv på ett så meningslöst sätt. Det berör mig på djupet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt, känslor, kriminalvård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det berör mig illa

 1. Jeanette C skriver:

  Hej Britta.

  Hoppas allt e bra med dig. Själv bara fint!
  Jag fick oxå frågan om vad jag tycker om denna händelsen.
  Allvarligt talat….. ja visst har jag suttit inne men hallå?!
  Personen som frågade tyckte det var hemskt…. Jag svara att jag tycker som du, vilken blick jag fick. Det säger rätt mycket om hur folk tänker, eller hur? Må bäst…. kram

  • brittasblogg skriver:

   Hej Jeanette. Ja, det är bra med mig, men jag jobbar mycket. Skönt att höra från dig till och från. Ja, du har rätt oftast säger sådana frågor mer om dem som ställer dem än om oss. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge