Hederspris till Patrik Sjöberg

Jag har gått med i en grupp som vill att Patrik Sjöberg tilldelas ett hederspris på Idrottsgalan.

Jag tycker definitivt att Patrik Sjöberg genom att gå ut med de övergrepp han utsattes för visade stort mod. Jag tror att det kan hjälpa många andra som idag utsätts för övergrepp att träda fram. Dessutom kan kunskapen om att idrottsvärlden är en utsatt miljö göra idrottsklubbarna mer uppmärksam på problemet och verka förebyggande.

Jag tycker att Patrik Sjöberg förtjänar stor uppmärksamhet på Idrottsgalan.

Det här är ett problem som är stort. När jag bröt tystnaden om mina egna övergrepp tog många kontakt med mig och berättade om att de också hade övergrepp i sin historia. Några av dessa var mina vänner sen gammalt och där hade vi gått bredvid varandra och burit på våra hemligheter. Det fanns en stor förlösning i att kunna prata om det. Min utsatthet delar jag med tusentals andra. När vi delar våra hemligheter så tillfrisknar vi. ”Vi är inte sjukare än våra hemligheter”

Patrik Sjöberg har vågat bryta tystnaden om ett tabubelagt ämne. Utifrån sitt kändisskap och mod kan han hjälpa många.

Ge Patrik Sjöberg ett hederspris utifrån den trygghet han kämpar för inom idrotten och det stöd han ger inte bara till unga och äldre idrottare utan även till andra sexuellt utsatta. Inte minst har han gett unga utsatta pojkar ett ansikte. All heder till honom.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i tillfrisknande, våld i nära relationer och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Hederspris till Patrik Sjöberg

  1. Bitten skriver:

    Suveränt att du också gjort ett inlägg om det!!! Vi är många som önskar honom det!! :-)

  2. Nurse Rached skriver:

    Amen på det! Nu ska även jag skriva ett inlägg om detta.
    Nurse Rached recently posted..Vi får hoppas…My Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge