Allt har sin tid

Det finns en tid för allt och inte minst tid för att stanna upp. Själv har jag haft en sån lång period. Stannat upp och låtit tiden passera utan att ständigt sätta ord på det som sker vare sig inom eller utan för mig. Det har varit gott att  ge den tiden till mig själv. Jag har inte reflekterat mindre, snarare mer. Jag har gjort saker och tillåtit mig själv att känna hur det känns. Inte tycka så mycket, inte så många åsikter men tillåtit mig att känna.

Jag känner mer för den jag är och inte minst vet mer vem jag vill vara. Livet behöver sina pausar för att hitta vägar till det liv jag vill leva.

Klart att allt inte är som jag vill att det ska vara. Där finns mycket som jag accepterar att jag inte har. Där finns också saker jag arbetar för att nå. Det handlar inte så mycket om materiella saker som om hur jag vill må. Inte så mycket om vad jag vill ha, utan mer vem jag vill vara och hur jag vill vara.

Jag är glad för att vara där. Det krävs tid och arbete med sig själv. Det krävs tid för att stanna upp. Inget är beständigt. Det kommer att komma nya tider då jag stressar runt för att tillfredsställa allt jag tror  att jag måste äga, för alla borden jag anser att jag måste göra. Tider full av högljuda åsikter där innerliga känslor tystas och blir stumma.

Men att ha hittat stunder av sinnesro, där jag tar hand om mina känslor och glädjen i att bara får vara långt från livets kaos, är guld värd. Jag vet vad jag söker, jag vet var jag vill vara. Jag vet vem jag vill vara. Det är stort.

”Bara den som varit ärlig i sitt innersta kan ge plats åt friheten”

Marianne Fredriksson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i andlighet, filosofiskt, känslor, tankar, tillfrisknande och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge