Visborgs minne

Har bestämt mig för att ta upp mitt bloggande igen. Det skulle ha börjat den dagen jag flyttade ut till min lilla stuga vid Visborgs minne. En fantastisk verksamhet där man kan ha råd hyra stuga även om man har lite pengar. I det sista har det funnits en känsla av att verksamheten kommer att reduceras och att gruppen den enligt stiftelsens grundare, Anna Visborg Johansson, skulle vända sig till försöker att förändra villkoren av styrelsen som ska förvalta stiftelsen och dess syfte. Jag ska skriva mer om det under sommaren. Bloggandet skulle ha börjat den 12 maj, då jag kom hem från AAs konvent på Gotland och samma dag flyttade ut till stugan, men så fick jag inte igång internatet fören nu. Alltså börjar jag idag.

Stugan ligger väldigt vackert i det Natursköna Nacka.

Här över träffar naturen sig själv.

Havet ligger nära. Här passerar de stora färjorna på väg till Finland och Tallinn.

 

 

 

 

Min egen stuga känns alldeles speciellt fin. På gaveln vajar den samiska flaggan.

Blått för vatten och måne. Gul är stjärnorna och planeterna som styr och visar vägen. Grön är gläntan på jorden som vi kämpar för att bevara. Röd är elden som ska hålla liv i oss alla och är också kärleken. Stolt vajar den vid min husknut och varje gång jag ser den fylls jag av glädje och stolthet, för att jag är den jag är och har det ursprung jag har.

Titta på muren som jag och min son byggde. I fjol sommar bar jag sten i det oändliga. Men vackert blev det.

 

 

Glädjen att odla. Här står tomatplantorna som jag sådde redan i mars.

 

 

Alla örterna. I fjol regnade det mesta bort. I år hoppas jag på mer sol och bättre skörd.

 

 

Här finns tid och plats för de älskade barnbarnen

 

 

 

Fågelholken jag och barnbarnet snickrade föra sommaren.

 

 

 

Sköna bäddsoffan med lapptäcket som syskonbarnet har sytt.

 

 

 

Köket med den underbara utsikten

 

 

 

Och det finns en alldeles härlig känsla i att diska ute. Bra mycket roligare än att stå i ett kök inomhus. Under den här disken hör jag fåglarnas sång och känner doften av blommorna.

 

 

Vad vore landet utan vilstol? Min är vackert röd. Här lyssnar jag på P1, läser och bara njuter av sommaren

Bilder av ett fantastiskt liv. Bilder på balsam för själen. Här finns sinnesro. Kan man ha det bättre. Hoppas vi alla får en varm och vilsam sommar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt, andlighet, Arbete, vardagligt och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Visborgs minne

  1. LiLo skriver:

    Hej Brita, så länge sen som jag tittade in och så fanns det ett nytt härligt inlägg.

    Så fint du har det där, jättemysigt ser det ut. Kan man bada, elller är vattnet allt för fullt av färjor och båtar?

    Hoppas du får en toppensommar därute :)
    LiLo recently posted..Äntligen!!!!!My Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge