Selma Lagerlöf

Har precis läst Selma Lagerlöf Gösta Berlings saga. Sträckläst för den var fantastiskt bra. Efter den boken blir det så enkelt att förstå att hon fick nobelpriset, faktiskt som den första kvinnan i litteratur.

Boken är en fantastisk berättelse. Historiskt intressant för sin tid och så fantastisk i sin fantasi när hon vandrar mellan saga och sägner till det som faktiskt kunde ha hänt. Hennes språk är målande och rikt. Bokens personer är färgstarka.

Som barn läste jag Nils Holgersson och minns att jag tyckte mycket om den. Senare har jag läst hennes saga Bortbytingen, där trollmor byter bort sitt trollbarn mot bondfolkets baby. En fascinerande berättelse som också mina barnbarn kom att älska.

Selma Lagerlöf är en författare som kan gå mellan sagan och mysterium till det verkliga. Hon är en fantastisk författare. Gösta Berlings saga är fantastisk, läs den. Efter det här ska jag nog ge mig på  Herr Arnes penningar. Jag har börjat med den boken tidigare men tyckte då att språket var svårt i den. Den var nämligen skriven med mycket dialekt som jag hade svårt att förstå, men jag ska göra ett nytt försök.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i bokrecension och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge