Är Norges jämställdhetsminister taliban?

Norges jämställdhetsminister Solveig Horne har en uppfattning som ligger väldigt nära talibanernas kvinnosyn.

Bild 035Det är märkligt hur dessa extremister förfasar sig över varandras värdegrunder för att  i nästa stund dela den, men utifrån vad de själv tycks tro olika perspektiv, som om det skulle göra någon skillnad för dem som drabbas av deras fördömande.

Det är märkligt att en politiker som har ett sådant motstånd till muslimer står så nära talibanerna i sin kvinnosyn och i sin syn på homosexuella. Ironiskt skulle man kunna tro att de flesta muslimer står så långt ifrån talibanerna och Solveig Horne av den anledningen bekämpar dem.

Jag kan tycka att Norges framröstning av extrema högerpolitiker är sorglig och att deras så kallade jämställdhetsminister är en tragedi. Det är väl ingen som på fullt allvar kan tro att Solveig Horne som jämställdhetsminister ska arbeta för en ökad jämställdhet.

DSC_4173Faran med all fanatism är deras onyanserade syn på orsak och verkan, deras blindhet och deras urusla människosyn. Helt enkelt ologiskt tänkande i avsaknad av kunskap och empati. Fanatism oavsett den har sin grund politiskt eller religiöst är väldigt lik, deras källa är människoförakt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i debatt, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge