Sverigedemokraterna vinner på personliga kriser

Något som jag har tänkt mycket på under senare tid är att folk som mår dåligt över något i sitt liv på ett dramatiskt sätt närmar sig Sverigedemokraterna. Det blir så påtagligt att Sverigedemokraterna är ett missnöjesparti. När ens eget liv inte fungerar så börjar man titta på yttre orsaker utanför en själv, istället för att bearbeta sin egen problematik.

DSC00820Nu har jag ett antal bekanta som under en period har haft det mindre bra, i flera fall saker de har orsakat själv. Jag har även bekanta som har drabbats av olika bakslag och sorger, men istället för att acceptera det som en del av livet har de börjat slänga sig med antydningar som är farligt nära Sverigedemokraterna eller direkt citera dem.

Själv har jag svårt att se hur våra privata tillkortakommanden kan göra oss till ”mer svenskar” eller mer avståndstagande till invandrare”.

Det gör mig ont att ett parti med så mycket fördomar och aggressioner ska vinna sympatier på människor i kris. Det är ett parti utan kärlek och jag tror att varje form av ledarskap ska styras med kärlek.

Vi människor drabbas av motgångar och det kan ofta vara svårt att acceptera. Jag tänker att när vi drabbas av kriser och motgångar är det just kärleksfulla ledare vi behöver. Vi blir inte bättre av att förminska andra utan snarare tvärtom, vår syn på andra säger mer om oss själva.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt, känslor och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sverigedemokraterna vinner på personliga kriser

  1. MetalHeadViking skriver:

    Oj, vilket vetenskapligt påstående. *ironisk*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge