Hur svårt kan det vara

100_2503Mia Törnbloms föreläsning Hur svårt kan det vara är lika mycket en  stand up föreställning som en föreläsning. Med det menar jag verkligen inte att den inte har ett föreläsningsämne. Tvärtom är det viktiga saker som Mia talar om. Hur ska vi må bättre, hur ska vi förmå oss att acceptera när saker går emot oss.

Gårdagens föreläsning på Rival i Stockholm Handlade mycket om just självkänsla. Där satt vi 500 människor och som Mia sa de flesta som kommer hit är högpresterande. Många av oss har gott självförtroende men saknar självkänsla. En vanlig konsekvens av det är att vi presterar för att duga och kravet på prestation höjer vi eftersom. Vi höjer ribban och kraven på oss själva blir oöverstigliga. Den som har god självkänsla behöver inte prestera för att duga.

mia_tornbloms_samlade_tankar_om_sjalvkansla-tornblom_mia-19023693-thmLyckligtvis kan man träna upp sin självkänsla. Hur har Mia beskrivit i ett antal böcker, den sista i ämnet Samlade tankar om självkänsla.

I gårdagens föreläsning tog Mia upp hur dåliga vi är att berömma oss själva när vi gör något bra. Istället är vi snabba på att förminska oss själva. Gör vi något bra så viftar vi bort det som något vi bara ska göra. Misslyckas vi däremot med något finns det inga gränser på hur vi slår på oss själva.

du_saljer_personlig_marknadsforing-tornblom_mia-21681614-652244281-thmMias föreläsning är mycket bra och innehåller mycket som vi ständigt behöver bli påminda om. Jag började med att säga att Mias föreläsningar är lika mycket en stand up föreställning. Hon har nämligen massor av humor när hon framför sina budskap. Publiken skrattade gott och naturligtvis jag också. Jag skrattade och njöt av föreläsningen/föreställningen så gott att det är länge sen jag har haft så roligt och skrattat så gott. När jag reste mig och allt var slut kunde jag inte fatta var de två timmarna tagit vägen. När man har roligt går tiden fort. Jag är övertygad om att budskapet Mia har blir både mer begripligt och stannar kvar i en längre på grund av det kreativa sätt hon presenterar det på. Tack för en rolig och givande kväll.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt, tankar, tillfrisknande och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge