Om mig

Jag är kvinna, 60 år. Jag har 2 barn och 6 barnbarn. Bor ensam och trivs bra med det. Min bakgrund är vad man brukar kalla brokig med både missbruk och kriminalitet. Det känns som att det är historia och jag är inte min historia.

Idag försöker jag leva ett liv som den jag vill vara. Att tycka om mig själv och ta hand om mig själv. Det innebär också att jag är livrädd för att tillåta livslögnerna i mitt liv. Det för mig känslomässigt tillbaka till det där som var i droglivet och kriminaliteten. Ständiga lögner och bortförklaringar. Jag vill inte tillbaka till det livet. Därför försöker jag ta hand om mig själv, leva enkelt och leva som den jag vill vara. Det är inte alltid enkelt, men tro mig det andra livet är bra mycket svårare och framförallt ovärdigt.

Jag är en social person, som älskar min familj och trivs med goda vänner, men jag tycker också mycket om ensamheten.

Jag älskar djur, speciellt hundar. Egen hund står högt på önskelistan, en lagotto är favoriten. Jag tycker om naturen och långa promenader är balsam för själen.

Jag är troende och min Gud är kärleksfull och tillåtande. Han förlåter inte eftersom han aldrig har fördömt. Märkligt nog tycker jag det är enklare att tro om jag lämnar kyrkan utanför. Att lyssna inåt, stanna upp och lyssna på min inre röst, kärnan i mig är den kontakt där jag finner min andlighet.

Jag tycker om musik rootsreagge, opera, visor, trubadurer och klassiskt är det jag helst lyssnar till. Alpha Blondie är stjärnan med stort S.

Politiskt står jag till vänster och är en mycket lat medlem i Vänsterpartiet.

Jag läser mycket och har alltid en bok ”på gång”. Jag handarbetar, målar och skriver.

Jag arbetar i ett projekt som kallas Klart vi kan. Ett projekt som arbetar för att ge långtidsarbetslösa ett arbete. Ett av våra hjälpmedel är tolvstegsprogrammet.

Jag har pluggat på Valbo behandlingshem för att bli drogterapeut.

Jag skriver om det som faller på. Ibland är det nonsens och ibland känns det väldigt viktigt att skriva om något, det tar jag på större allvar. Jag gillar kommentarer i min blogg och skulle önska att det var mer motstridigheter så att det blev en riktig debatt.

11 kommentarer till Om mig

 1. Hejsan. Tack för att jag hittat till en bra och ärlig bloggare. Jag har inte hunnit läsa så jätte mycket, men din historia berör och samtidigt vet jag att du efter alla år har en hel del att berätta. Ska bli spännande att fortsätta följa din blogg.
  Mvh Wiilow

 2. maria skriver:

  Hej.
  Jag undrar hur man kommer vidare i livet. Gjorde ett brott 2006 och fick vänta till 2009 innan dom, fick då villkorligt och böter, vilket var tufft, men värst av allt är ändå samhällets reaktioner och beteenden. Alla och då menar jag verkligen alla, betraktar mig som spetälsk. Har inga vänner kvar och ingen pratar med mig utan tittar snett. Jag har verkligen sonat mitt brott men hos folk finns den kvar. En dum grej jag gjorde som var och är en engångsgrej och som jag ångrar bittert. Man blir stämplad på många sätt, kan inte byta jobb osv. Hjälp mig jag är så ensam och vet inte var man ska vända sig. jag är ingen dålig människa.

  • Britta skriver:

   Nej. man är ingen dålig människa för att man gör ett misstag och är beredd att stå för det och dessutom gottgöra så gott man kan. När människor är oförsonliga i sin förmåga att förlåta har de ofta en egen problematik eller så har man gjort dem så illa att för dem är det inträffade oförlåtligt. Ingen av delarna kan du påverka. Du kan bara ta ansvar för din del och det säger du att du gjort.

   Det är möjligen så att du är utsatt för det sämsta av det jag skulle vilja kalla ”by mentalitet”. Ingen människa mår bra av att leva i en fördömande miljö. Du kanske behöver tänka över de alternativ du kan förändra för egen del. Själv skulle jag flytta och försöka hitta en miljö där jag kunde bli bemöt för den jag är idag. Kanske behöver du få stöd i samtalsterapi. Möjligen kan 12-stegsgemenskaper som ACA och/eller Alanon hjälpa dig eller andra grupper du kan känna igen dig i. Som sagt du har gjort vad du tycker att du kan göra men omgivning behandlar dig illa. Du kan inte förändra dem, men du kan förändra din egen livssituation. Försök se vad du kan göra för att ta hand om dina egna behov och sätta gränser när folk behandlar dig illa. Kram och styrka.

 3. Lotta skriver:

  Hej, hittade hit genom en annan blogg.

  Mycket trevlig läsning. jag skriver också om det som faller mig in allt mellan himmel o jord.
  Lycka till med studierna !! :-)

  Hälsningar Lotta Rzigui

 4. Mari skriver:

  Ramlade in på din blogg av en slump… eh nej det var det kanske inte hmm säkert via någon fiffig sökning efter något =)

  Jag gillar din inställning till livet, och det där med att man inte är sin historia stämmer så bra.
  Jag har Min blogg som är om min vardag och mina betraktelser om livet, men jag har nyligen också börjat rensa ryggsäcken så jag har min historieblogg.

  Den är av en tyngre kaliber, ett kapitel av svensk samhällsvård när den var som värst men historien som den berättar behöver luftas och lyftas, historia är historia men den är ju ändå en bit av den man är.
  Den hittas här http://rosbarn.blogg.se

  Må gott och väl! Glad Påsk :)

  • brittasblogg skriver:

   Hej Mari. Var inne på din blogg rosbarn. Det är klart att jag blev berörd. Tänker att jag träffat så många som farit illa när de vandrat runt bland Sveriges fosterhem. Alltför många av dessa barn har just vandrat runt. Jag ska nog skriva ett inlägg om fosterbarn och fosterhem då länkar jag naturligtvis till din blogg. Tänker att du kanske redan vet vem Sofia Rapp Johansson är. Det är en fantastisk kvinna med liknande bakgrund som din. Hon har skrivit böcker och skapat musik ur ”sina svarta hål”. Att ”skriva av sig” är nog bra.

   Vill bara förtydliga när det gäller att vara eller inte vara sin historia. Man är inte sin historia jag kan välja att leva från de förutsättningar jag skapar idag. MEN naturligtvis är vi märkta av vår historia. För att inte leva i vår historia behöver vi ibland hjälp för att komma vidare.

   För mig har det varit en lång resa, men idag lever jag efter de behov jag själv har. Det finns dagar som är toppen och de finns mindre bra dagar. Men för att prata bildspråk de svarta hålen är idag bara gropar.

   Må bäst. Och jag ska naturligtvis fortsätta att titta in till dig.

 5. susanna backen skriver:

  Hej!
  Tänkte bara säga att det var kul o se dig idag. Jag gillar din blogg! vi ses! susanna

 6. helenbloggen skriver:

  Klickade runt lite på wordpress och hittade din blogg. Jag vill bara skriva att jag gillar den och att jag hittade mycket intressant att läsa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge